Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 apr 2019

Surface Buds: ‘Microsoft werkt aan eigen AirPods-killer’

Apple was met de AirPods niet de eerste, maar wel een merk dat de toon zette in deze productcategorie. Na Amazon en Google probeert ook Microsoft hetzelfde succes achterna te jagen met zijn eigen draadloze oordopjes.

Microsoft Surface Buds: AirPods-killer?

Zonder kabel ertussen dus. Echt volledig draadloos dus. Dat is althans waar sterke geruchten op wijzen. Het zou niet het eerste audioproduct van het bedrijf uit Redmond zijn. Vorig jaar kwam de Surface Headphones uit, een koptelefoon. Inclusief actieve noise-cancelling en een hoge geluidskwaliteit.

Nu wil Microsoft die opgedane kennis en onderzoek inzetten voor een AirPods-equivalent. Dat beweert Thurrot, een doorgaans zeer goed ingelichte blog die zich op Microsoft focust. De blog heeft meerdere bronnen binnen het bedrijf. Daardoor hebben ze in het verleden al meermaals de plannen van Microsoft kunnen verklappen.

De ontwikkeling van de oordopjes is volgens Thurror in volle gang. Microsoft zou zich op een lancering in 2019 richten, nog dit jaar dus. Verder duikt ook de vermeende naam ‘Surface Buds’ op, wat in de lijn licht van andere Surface-producten. Die naam zou echter nog niet definitief zijn, dus neem dat nieuws met een korrel zout.

Je kunt in ieder geval stellen dat Apple de trend heeft gezet. Na de AirPods kwam Samsung met de Galaxy Buds, Amazon werkt aan zijn eigen tegenhanger en Google heeft de Pixel Buds. Alle concurrentie is in ieder geval welkom, want vooralsnog weet geen enkele partij echt een topproduct af te leveren.

Surface Buds

De AirPods werken qua connectiviteit uitstekend, maar de geluidskwaliteit valt vooral gezien de prijs vies tegen. Gelukkig staat AliExpress ook vol met alternatieven. In dit lijstje staat bijvoorbeeld een AirPods-killer van slechts een paar tientjes.

🤩Check ook: Sony spreekt voor het eerst officieel over de PS5

Meer Microsoft?

Fan van Microsoft, Xbox en alle technologie? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de ontwikkelingen van Microsoft!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

OMT

Reageer op artikel:
Surface Buds: ‘Microsoft werkt aan eigen AirPods-killer’
Sluiten