Plannen rondom tweede en derde generatie Apple AirPods gelekt

Apple werkt aan een nieuwe generatie AirPods. Dat beweert Bloomberg op basis van betrouwbare bronnen. De techgigant introduceerde vorig jaar de draadloze oordopjes. Ondanks de fikse prijs zijn de gadgets zeer populair, mede dankzij het gemak waarmee ze aan je iPhone gekoppeld kunnen worden. Het it just works principe, wat helaas de afgelopen jaren wat zeldzamer is geworden bij Apple.

Tweede generatie AirPods: Hey Siri!

Maar goed, terug naar de oordopjes. Later dit jaar gaat het bedrijf dus naar verluidt de tweede generatie AirPods onthullen. Ze komen gepaard met een nieuwe generatie W-chips. Dat is de technologie waarmee Apple het koppelen van Bluetooth-apparaten een stuk simpeler heeft gemaakt.

Apple AirPods

Het blijft echter niet bij de nieuwe W-chip. Volgens de bronnen kun je met de tweede generatie AirPods Siri activeren middels je stem. Bij de huidige generatie moet je voor het oproepen van Siri nog met je vinger op de oordopjes tikken. Dat betekent dus dat je Siri net zoals op je iPhone kunt activeren met het bekende commando: “Hey Siri”. Daarmee passen de oordopjes beter in het totaalplaatje van de techgigant. We kunnen immers tegen de HomePod en iPhone praten zonder ze aan te raken, dus waarom niet tegen de AirPods?

Derde generatie AirPods: spatwaterdicht

Die upgrade kun je dus later dit jaar verwachten. Daar houdt het nieuws echter niet mee op. Bloomberg heeft zelfs de vermeende plannen voor 2019 vernomen. Houd er rekening mee dat we het nu dus over de derde generatie hebben, en de plannen van Apple nog makkelijk kunnen veranderen in de tussentijd. Maar goed: naar verluidt worden de AirPods van 2019 waterdicht. Althans, spatwater-dicht. Denk daarbij aan regen, maar je zult er niet mee kunnen zwemmen.

Het opvallendste detail is dus dat we een jaarlijkse cyclus kunnen verwachten. Het wordt interessant om te zien of consumenten ook daadwerkelijk elk jaar gaan upgraden, zoals sommigen met hun iPhone doen. We gaan het de komende jaren ontdekken! Check ondertussen hier wat je van de nieuwe iPhones van dit jaar kunt verwachten.

Lees ook: Leve AliExpress: zijn neppe Apple AirPods echt zo goed?

Reageer op artikel:
Plannen rondom tweede en derde generatie Apple AirPods gelekt
Sluiten