Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom Apple de AirPods Pro 2 mogelijk als vervangend model uitbrengt

De verwachting is dat Apple in de tweede helft van 2022 de AirPods Pro 2 lanceert, inclusief een nieuwe strategie aangaande de verkoop. Tenminste, als we de bekende analist Ming-Chi Kuo mogen geloven. Kuo deelt deze week wederom zijn bevindingen op Twitter, waardoor hij een balletje aan het rollen brengt.

Wanneer de AirPods Pro 2 op de markt verschijnen, dan is de kans groot dat Apple de eerste Pro-versie van de markt haalt. Normaliter doet het bedrijf uit Cupertino dit niet, omdat consumenten de keuze moeten hebben voor welke versie ze willen gaan. Maar die strategie zorgt ervoor dat mensen voor de goedkopere optie gaan.

AirPods Pro 2 vervangt eerdere Pro

Dat zag Apple gebeuren toen de AirPods 3 op de markt verscheen. In plaats van dat mensen meteen de AirPods 3 kochten, kozen ze in plaats daarvan voor de goedkopere AirPods 2. Om te voorkomen dat dit wederom gebeurt, zou Apple besloten hebben de Pro-versie helemaal te gaan vervangen met de AirPods Pro 2.

Dat lees je in de bovenstaande tweet van analist Ming-Chi Kuo. De AirPods 3 deden het beduidend minder goed dan Apple van tevoren inschatte. Het aantal bestellingen vanuit Apple is daarom met dertig procent verminderd. De AirPods 2 zijn ondertussen nog steeds ontzettend populair onder muziekliefhebbers.

Geen goedkopere optie meer dus

Die ontwikkelingen zorgen er nu dus mogelijk voor dat Apple besluit geen goedkopere Pro-optie aan te bieden wanneer de AirPods Pro 2 verschijnen. De kans is dus groot dat de voorraad van de eerste Pro langzaamaan op gaat, vlak voordat de Pro 2 uitkomt. Wacht je nog op je korting, dan hebben we dus slecht nieuws.

Want waarschijnlijk komt die korting niet of pas heel laat, omdat winkels daar zelf toe besluiten. Maar de kans is groter dat de voorraad op is voordat winkeliers zelf met prijzen kunnen stunten. Het is bovendien ook een goed middel om te achterhalen wanneer de AirPods Pro 2 ongeveer verschijnen. Raakt de voorraad op, dan komen ze dus mogelijk snel uit.

Belkwaliteit AirPods Pro en AirPods 3 stilletjes verbeterd door Apple

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Waarom Apple de AirPods Pro 2 mogelijk als vervangend model uitbrengt
Sluiten