Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 28 okt 2019

Apple AirPods Pro onthulling mogelijk deze week (inclusief nieuwe kleuren)

Apple introduceert deze week nog de nieuwe AirPods Pro, dat is het bericht dat leaker Ben Geskin deelt op Twitter. China’s Economic Daily News voegt daar nog eens aan toe dat deze nieuwe oordoppen van het bedrijf uit Cupertino ook beschikbaar worden in meerdere kleuren. Zo zouden de kleurenopties Black, White, Midnight Green en Rose Gold het daglicht zien.

Volgens Ben Geskin hoeven we overigens geen groot evenement te verwachten voor de AirPods. Volgens de leaker, die het nieuws op zondag deelde, presenteert Apple ze direct aan journalisten in verschillende lokale kantoren. Mocht die werkwijze gehanteerd worden zal dit niet voor het eerst zijn, Apple introduceerde in het verleden al vaker producten zonder groot evenement.

Apple AirPods Pro in verschillende kleuren

Chinese publicatie Economic Daily News meldt dat de nieuwe AirPods Pro voorzien zullen zijn van maar liefst acht verschillende kleurenvarianten. Dat lijkt ons eerlijk gezegd een beetje veel en ook de renders, die het daglicht zien door dit gerucht, tonen er tot nu toe maar vier. Het gaat om de kleuren zwart, wit, Midnight Green en Rose Gold. Kleurenopties die allemaal overeen komen met de opties die de nieuwe iPhone 11 Pro en 11 Pro Max bieden.

Ben Geskin, die dus ook het nieuws van de mogelijke lancering naar buiten bracht, deelde ook een render. Hierop kunnen we een ontwerp zien dat ons, inmiddels, bekend voorkomt.

Mochten er daadwerkelijk achter verschillende kleuren het daglicht vinden voor de Airpods, dan is de kans groot dat ook de iPhone 11 kleuren betrokken worden. Daarmee vallen tinten als geel, lila en rood ook onder de kleurenopties. Gezien het feit dat het gaat om pure geruchten, is het slim om dit nieuws overigens wel met een korreltje zout te nemen.

Noise-cancelling toch echt aanwezig

Sinds de eerste geruchten van de nieuwe AirPods wordt er al gesproken over Noise-Cancelling. Nadat er een icoontje van nieuwe AirPods opdook in de beta van iOS 13.2 leek het voor veel mensen al zo goed als zeker: de functie verschijnt 100% op de nieuwe oortjes van Apple. Afgelopen week kwam daar nog eens een bevestiging bij van ESR, dat verschillende accessoires maakt voor smartphones en aanverwante producten. Op gedeelde foto’s zagen we de binnenkant van de oplaadcase van de AirPods, waarin een ander soort uitsparing te zien was voor de draadloze oortjes. En deze vorm kwam sterk overeen met een ontwerp dat we eerder dus al tegenkwamen.

Maar goed. Het blijft, wat betreft de nieuwe AirPods Pro, constant gaan over geruchten, leaks en renders. Tot we officieel iets horen van Apple over de nieuwe AirPods, zouden we het daar mee moeten doen. Iets dat ervoor zorgt dat we tot nu toe alles met een korreltje zout moeten nemen. Maar mochten de geruchten juist zijn, dan krijgen we deze week nog het verlossende antwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple AirPods Pro onthulling mogelijk deze week (inclusief nieuwe kleuren)
Sluiten