Dit kunnen we binnenkort allemaal verwachten van Apple’s AirPods

In september 2016 mochten we voor het eerst officieel kennis maken met Apple AirPods. Deze werden tijdens het jaarlijks hardware evenement van het bedrijf onthuld samen met de iphone 7 en Apple Watch Series 2. Inmiddels is het wel weer tijd voor een nieuwe versie en volgens de berichten kunnen we dan ook een upgrade verwachten op 12 september. Volgens Barclay analisten zou het echter maar een kleine update zijn en zouden we pas volgend jaar de ware AirPods 2 krijgen.

Nieuwe W2 chip

Op 12 september houdt Apple weer een nieuw evenement en onder andere de nieuwe iPhones, Apple Watch Series 4 en vernieuwde AirPods zouden dan onthuld moeten worden. Eerder dit jaar liet de bekende analist Ming-Chi Kuo weten dat deze zou komen met een kleiner quartz component. Barclay analisten lieten later weten dat de nieuw oordopjes uitgerust zullen worden met een W2 Bluetooth chip in plaats van de huidige W1 chip. Deze zou ervoor zorgen dat er minder energie verbruikt wordt bij het gebruiken van wifi en Bluetooth verbindingen, waardoor de batterij langer mee zou gaan.

Apple AirPods

Noise-cancellation en bestand tegen water

De AirPods 2, die we volgens Barclay volgend jaar kunnen verwachten, zou met veel spannendere nieuwe features komen. Deze zouden namelijk bestand zijn tegen water en ze zouden voor het eerst uitgerust worden met een noise-cancellation systeem. Hierdoor zou je dus geen last meer hebben van ruis en omgevingsgeluiden en pas echt helemaal op kunnen gaan in je muziek,

Volgend jaar duurdere AirPods

Als al deze berichten inderdaad kloppen, verwachten we dat de nieuwe AirPods van dit jaar ongeveer dezelfde prijs zullen krijgen als  de huidige Apple oordopjes. Op het moment worden ze verkocht voor 179 euro. Mogelijk wordt de prijs van de verouderde oordopjes na het lanceringsevenement over een paar dagen wat verlaagd. Het zou ook kunnen dat ze gewoonweg van de schappen verdwijnen. De AirPods die vervolgens in 2019 uitkomen, zouden naar verwachting een wat hoger prijskaartje krijgen.

Mocht je overigens op zoek zijn naar wat goedkopere oordopjes, zijn de beste vijf voor onder de 50 euro.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Dit kunnen we binnenkort allemaal verwachten van Apple’s AirPods
Sluiten