Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 mrt 2019

Houdt Apple ons voor de gek met hints naar AirPower?

De nieuwe AirPods van Apple kunnen draadloos opgeladen worden. Althans, mits je een draadloze lader koopt van een derde partij. Apple’s eigen AirPower werd eind 2017 aangekondigd, maar werd vervolgens door de techgigant verzwegen.

AirPods 2 (2019) en… AirPower?

De oplaadmat zou geteisterd worden door productieproblemen. Geruchten wezen erop dat we afgelopen week alsnog een lancering konden verwachten. Het zou een logische zet zijn, zeker gezien de AirPods 2 (2019) ook draadloos opgeladen kunnen worden.

Toch bleef een lancering of tweede aankondiging uit. Met draadloos laadbare iPhones en nu dus ook oordopjes uit eigen stal wordt het gemis en het verzwijgen van de AirPower des te schrijnender. Apple, we zijn niet blind!

Overigens doet de techgigang qua timing niet erg zijn best om het bestaan van de AirPower te verbergen. Sommige diehard fans hebben reeds de nieuwe AirPods al in huis. En wat staat er op de achterkant van de verpakking? Precies, een afbeelding van de AirPower

Zoveel vragen…

Was Apple van plan de AirPower en de AirPods 2 (2019) tegelijkertijd te lanceren? Of komt de AirPower simpelweg zeer binnenkort uit? Helaas kunnen we nog geen antwoord op die vragen geven, maar het is op zijn minst een pijnlijke situatie.

Apple AirPower

De simpliciteit en duidelijkheid die Apple normaliter biedt zijn ver te zoeken in het hele AirPower-fiasco. Vooral omdat de techgigant amper heeft gecommuniceerd in dit gehele traject. De oplaadmat verdween simpelweg van de website van Apple, om vervolgens onlangs weer op te duiken.

Makkelijke oplossing

Gelukkig maken zowel de nieuwe iPhones als de AirPods 2 (2019) gebruik van een vrij universele standaard voor draadloos laden. Dus ook Qi-chargers van een tientje van AliExpress werken uitstekend. In afwachting van de real deal…

🌝Check deze ook: Apple’s Jony Ive zag kritiek op AirPods al van ver aankomen

Reageer op artikel:
Houdt Apple ons voor de gek met hints naar AirPower?
Sluiten