Ilona Braam
Ilona Braam Uncategorized 30 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple komt uiteindelijk toch niet met AirPower

Al sinds 2017 zijn we bezig met Apple’s ongrijpbare draadloze oplader, welke onder de naam AirPower gaat. Het ding werd in september 2017 onthuld samen met de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X en zou zowel je iPhone, AirPods en Apple Watch voor je kunnen opladen. Sindsdien is er echter nooit meer iets verschenen maar waren er wel volop geruchten. Recentelijk leek Apple zelfs onofficieel te bevestigen dat de AirPower eraan kwam, maar helaas is nu het definitieve lot van de oplader bekend:  het gaat niet door.

Hoopvolle berichten

Nadat we een tijdlang niets meer hadden vernomen over de AirPower sinds zijn onthulling, begon te hoop al wat te vervliegen dat de oplader er daadwerkelijk aan zou komen. Toch bleven er bemoedigende berichten circuleren en in januari dit jaar zou Apple volgens die berichten zijn begonnen aan de productie van de draadloze oplader. Het bericht was echter geen hard bewijs, maar toen onlangs een foto van de AirPower samen met een iPhone Xs en AirPods werd ontdekt in de code van de Australische Appel website leek het op een beklonken zaak. En toen de wereld een paar dagen geleden ontdekte dat de box van de nieuwe AirPods ook nog een diagram bevat met uitleg over hoe de AirPower gebruikt moet worden met de oordopjes, leek het er al helemaal op dat het eindelijk zover was.

Apple AirPower

AirPower voldoet niet aan Apple eisen

Helaas hadden we het toch met z’n allen mis en is het helemaal niet zover. Sterker nog, het hele project is door Apple van de baan geveegd. Dat liet Apple’s senior vice president of Hardware Engineering Dan Riccio gisteren weten. In een officiële verklaring laat hij weten dat na veel moeite Apple toch heeft besloten dat de AirPower niet zal kunnen voldoen aan de hoge standaarden van het bedrijf. Om deze reden is het project geannuleerd. Apple biedt verder aan de gebruikers die uitkeken naar de oplader zijn excuses aan. Toch zou het bedrijf nog steeds geloven dat de toekomst draadloos is en zouden ze toegewijd zijn aan het verbeteren van de draadloze ervaring.

Dus helaas jammer pindakaas kunnen we niet binnenkort aan de slag met een draadloze oplader van Apple. Wel zijn er natuurlijk andere draadloze opladers die ook werken met de verschillende Apple producten. Het lijkt de eerste keer te zijn dat Apple zijn klanten naar derden stuurt in plaats van ze in te lijven in het Apple ecosysteem. Verder hebben we wel goed nieuws voor Apple Watch gebruikers. De Apple Watch Series 4 maakt inmiddels ook hartfilmpjes in Nederland en kan ook hier levens gaan redden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple komt uiteindelijk toch niet met AirPower
Sluiten