Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Apple 17 jan 2019

Nog meer hints wijzen op debuut van Apple AirPower

Apple deed eind 2017 iets wat we niet van het merk gewend zijn: een product aankondigen dat vervolgens niet werd uitgebracht. Dan hebben we het natuurlijk over de Apple AirPower.

Apple AirPower

Dat is een draadloze oplaadmat die begin 2018 op de markt zou moeten komen. Althans, dat is wat CEO Tim Cook op het podium tijdens de keynote van de iPhone X beloofde.

Zo zouden kersverse eigenaren hun nieuwe iPhone al snel draadloos kunnen laden met een officiële Apple-accessoire.

Tof, maar daarna bleef het lang stil rondom de AirPower. Te lang. Het is ondertussen januari 2019 en we hebben nog steeds niks over de laadmat gehoord.

Gelukkig doet de geruchtenmolen zijn werk, en weten we dat de accessoire met productieproblemen kampte. Het grote aantal spoelen dat de 3-in-1 oplossing mogelijk maakt zou voor oververhitting gezorgd hebben.

Oftewel, Apple heeft iets te overhaast het product aangekondigd. Gezien de timing van de iPhone X is het echter een logische beslissing.

Nieuwe hints

Maar goed, het lijkt erop dat de AirPower uiteindelijk alsnog op de mark gaat komen. Onlangs dook namelijk het gerucht op dat de massaproductie van de accessoire in China eindelijk begonnen zou zijn.

Daar komen nu meer hints bij. Apple verwijderde vorig jaar elke verwijzing naar de 3-in-1 lader van zijn website. Alsof het merk wilde doen alsof de AirPower nooit had bestaan.

In recent geschreven productpagina’s voor de nieuwe Smart Battery Case, waarover je hier meer kunt lezen, wordt de Apple AirPower echter opeens weer genoemd. Dat moet een bewuste beslissing geweest zijn.

Apple AirPower hint

Daar blijft het echter niet bij. Nadat Apple-blogs dat ontdekten, werden de teksten snel weer geschrapt en/of aangepast. Ook op de Nederlandse website is de verwijzing naar de AirPower verdwenen, maar de Maleisische pagina meldt de accessoire bijvoorbeeld wel.

We kunnen helaas niet weten wanneer deze teksten exact geschreven zijn, dus neem dit nieuws met een korrel zout. Toch wijzen deze hints gecombineerd met de eerdere geruchten er sterk op dat de Apple AirPower binnenkort toch echt op de markt gaat komen. Eindelijk!

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Nog meer hints wijzen op debuut van Apple AirPower
Sluiten