Is dit Samsungs weinig innovatieve antwoord op de Apple AirPower?

September vorig jaar onthulde Apple de AirPower, een 3-in-1-lader die draadloos de iPhone X, iPhone 8 en je Apple Watch op kan laden. Het hebbeding zou begin dit jaar uitkomen. Plottwist: dat is nog steeds niet gebeurd. Ondertussen is Samsung druk bezig aan een tegenhanger.

Samsung Wireless Duo Charger

Apple heeft de AirPower dus uitgesteld, naar verluidt naar later dit jaar. Precies op tijd voor de nieuwe iPhones dus. Samsung zit ondertussen niet stil. iPhones ondersteunen hetzelfde protocol als veel andere smartphones als het om draadloos opladen gaat.

Je kunt de iPhone X dus ook gewoon draadloos opladen met een goedkoop modelletje van de Koreaanse fabrikant. Apple wil het draadloos opladen echter naar een hoger niveau tillen: de AirPower laat je de toestellen neerleggen waar je maar wilt.

Samsung Wireless Duo Charger Samsung draadloze oplader Airpower

In het geval van Samsung moet je op een specifiek punt je toestel neerleggen. Maar ja, de AirPower gaat dan ook naar verwachting minstens vijf keer zoveel kosten als de veel goedkopere concurrentie.

De Samsung Wireless Charger Duo is gelekt, een oplader die twee toestellen tegelijkertijd kan opladen. Of, een smartphone en de onaangekondigde Galaxy Watch. Die is dus ook meteen indirect bevestigd. De Koreaanse fabrikant gaat dus ook iets verder dan het afleveren van simpele Qi-chargers.

Wat de fabrikant exact van plan is met de Wireless Duo Charger, gaan we komende maand ontdekken. Op 9 augustus, om precies te zijn. Dan zal de fabrikant naast de Galaxy Note 9 en de Galaxy Watch ook deze draadloze oplader onthullen. We houden je op de hoogte!

 

Update: LetsGoDigital heeft nieuwe foto’s bemachtigd van de oplader. Bronnen van het bedrijf beweren dat de Wireless Duo Charger 75 euro zou gaan kosten.

Wireless Duo Charger
Reageer op artikel:
Is dit Samsungs weinig innovatieve antwoord op de Apple AirPower?
Sluiten