Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 22 mrt 2019

AirPower door Apple website zo goed als bevestigd

Apple-fans kunnen heerlijke uit de voeten deze week. De producent gooit namelijk bijna elke dag van deze week een onthulling de deur uit. Afgelopen maandag zagen we twee iPads verschijnen, dinsdag een nieuwe iMac en woensdag was het tijd voor de AirPods 2. Ondanks het feit dat het gister stil bleef, verwachten we alsnog dat AirPower binnenkort wordt aangekondigd. En Apple lijkt zich daar, als we hun website mogen geloven, ook klaar voor te maken. 

Apple bevestigt AirPower op website

Maandag, dinsdag en woensdag was het Apple Bonanza! De producent uit Cupertino wist begin deze week op dagelijkse basis nieuwe producten te onthullen. Op maandag zagen de iPad Air en vijfde generatie iPad Mini bijvoorbeeld het daglicht. Deze onthulling werd op dinsdag opgevolgd door de komst van de iMac 2019, welke van een aanzienlijke CPU upgrade is voorzien. Op woensdag kwam er een einde aan de reeks met de onthulling van de langverwachte AirPods 2. Maar er stond toch nog meer op onze planning?

In de afgelopen maanden zijn onder andere ook AirPower en de nieuwe iPod Touch veel besproken. Nu Apple druk bezig was met het lanceren van de apparaten waar we eerder ook al veel geruchten over hoorden, hadden we stiekem de hoop dat deze producten het daglicht zouden zien. Gisteren bleef het stil vanuit kamp Apple, wat te maken had met de iPad Mini reviews die de deur uitgingen. Vandaag daarentegen, zouden we zomaar eens een eerste blik kunnen werpen op AirPower.

Apple lijkt de langverwachte draadloze 3-in-1-oplader snel te lanceren. Op de website van de producent is een nieuwe afbeeldingen van AirPower gespot, waardoor de komst zo goed als zeker lijkt te zijn. Daarnaast staat er in de broncode van iOS 12.2 een duidelijke aanwijzing dat het besturingsysteem van Apple klaar is voor oplader. Heldere taal zou je denken, maar er komen toch wat vraagtekens bij kijken.

AirPower Apple

3-in-1-lader of 2-in-1-lader?

De foto van de website toont een wel heel bijzonder beeld. Tot op heden hadden we eigenlijk alleen maar rekening gehouden met een 3-in-1-lader van Apple, maar de afbeelding toont iets anders. De draadloze lader staat namelijk met slechts twee apparaten op de foto. Zo zien we de iPhone XS Max en de draadloze AirPods case, maar is de Apple Watch volledig verdwenen. Het gerucht gaat hierdoor dat Apple, dat naar verluidt kampte met serieuze overhittings-problemen, gedwongen is om een andere variant op de markt te brengen.

Het is een vraagstuk waar alleen een officiële onthulling antwoorden op weet te geven. En wanneer die onthulling precies is weten we uiteraard niet. Maar de kans dat dit zeer binnenkort is (misschien wel vandaag) mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
AirPower door Apple website zo goed als bevestigd
Sluiten