Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 oktober 2019

Zo denken Apple en Amazon over de Bitcoin

De Bitcoin is uiteraard gebaat bij zo veel mogelijk gebruikers. Veel gebruikers betekent veel vraag. Aangezien het aantal Bitcoin vaststaat op 21 miljoen in totaal maakt een toenemend aantal gebruikers de munt schaarser en dus duurder. Daarom zijn investeerders erg geïnteresseerd als bedrijven met grote gebruikersgroepen interesse tonen in de cryptomarkt en de Bitcoin. Inmiddels hebben Apple en Amazon zich in de discussie gemeld.

Hoe ziet Apple de Bitcoin?

De houding van Apple ten opzichte van de Bitcoin lijkt te variëren. Eerder dit jaar ontdekten analisten namelijk in de ontwikkellaarsinstructies van de WDCC een heuse cryptokit. Wat de bedoeling daarvan was is niet duidelijk, want op WDCC heeft Tim Cook met geeen woord over die cryptokit gerept. Later in het jaar gaf Jennifer Bailey, vice-president van Apple Pay, ook een positief commentaar over de Bitcoin. Ze zei: “We kijken naar Cryptocurrency en we denken dat het interessant is. We denken dat het op lange termijn een interessant potentieel heeft.

Rond dezelfde tijd barstte de bom rond Facebook Libra en daar kreeg Cook waarschijnlijk koudwatervrees van. Hij laat nu namelijk weten dat er voorlopig geen cryptomunten toegestaan worden op de Apple Card omdat dit tegen de afspraken met bankpartner Goldman Sachs in zou gaan. Ook laat hij weten dat Apple niet met een eigen cryptomunt zal komen. Sterker nog, hij verkondigt als beleid dat valuta bij landen horen. Het ziet er dus naar uit dat Apple (in ieder geval voorlopig) afhaakt.

Pakt Amazon de Bitcoin wel op?

In al het geweld blijft één grote techreus opvallend stil. Amazon lijkt met geen woord over de Bitcoin te reppen. Als groots ecommerce-platform zou betalen in crypto op hun site een enorme boost voor de industrie betekenen. Dit is tegelijk het probleem waar deze techreus bang voor is. Volgens deze analyse schatten zij in dat de Bitcoin-industrie nog te klein en te fraudegevoelig is om op haar platform te accepteren. Door er nog niet aan te beginnen houdt Amazon zich afzijdig van de negatieve randzaken.

Daarnaast is de kans groot dat wanneer de enorme aantallen gebruikers van Amazon massaal de Bitcoin omarmen zij als het ware de Bitcoin adopteren, waardoor zij de markt bepalen. Dit wil Amazon zichzelf en haar klanten niet aandoen. Als de markt aantrekt en de gebruikersgroepen groter zijn is het echter zeer goed mogelijk dat zij wel instappen. Ideologische bezwaren lijken er, anders dan bij Tim Cook, niet te zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Zo denken Apple en Amazon over de Bitcoin
Sluiten