Apple annuleert Apple Arcade games en richt zich op het grote succes

Met de introductie van de Apple Arcade van vorig jaar was het de bedoeling dat er bij Apple meer focus zou komen te liggen op het ondersteunen van gaming projecten. Maar tot nu toe heeft dat nog niet de hits opgeleverd die het bedrijf wellicht van te voren had verwacht.

En daarom zouden er nu plannen zijn om zich meer te richten op het grote succes en diverse andere projecten te stoppen. Dat is althans hetgeen dat door Bloomberg wordt gerapporteerd.

Apple Arcade gaat op de schop

Begrijp ons niet verkeerd, er zijn zeker leuke games verschenen op de Apple Arcade. Denk daarbij aan het geniale Sayonara Wildhearts, Grindstone en Oceanhorn 2. Toch zijn er maar weinig titels waarvan je zoiets hebt ‘ik moet de Apple Arcade in huis halen’. Er zijn veel games beschikbaar voor de vijf euro die je er per maand voor uitgeeft, maar het merendeel van de games is eigenlijk niet echt je tijd waard. Apple begrijpt dat nu ook en wil nu games uitbrengen die er voor zorgen dat gebruikers geabonneerd blijven op de service.

Door het heruitgeven van gratis trials voor gamers die het eerder geprobeerd hebben, gaan ook de geruchten dat het aantal mensen dat zich geabonneerd hebben wat tegenvalt. Maar daar is eigenlijk niks zeker over. Tegenover Bloomberg laat Apple weten dat ze catalogus van de Apple Arcade verder wil uitbrengen en daarbij goed kijkt naar de wensen van de gamers die voor de service betalen. En laten we eerlijk zijn: de vijf euro die je er per maand voor uitgeeft is niet heel erg veel. Zeker wanneer je nieuw bent en in een maand iets van tien best aardige games kunt proberen is het de moeite waard. Toch zou ik het fijner vinden als er meer focus komt op games die echt leuk zijn dan op games om maar de catalogus te vullen.

Wil je meer lezen over de Apple Arcade? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple annuleert Apple Arcade games en richt zich op het grote succes
Sluiten