Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 mei 2019

Apple kondigt stilletjes het definitieve einde van Aperture aan

Het einde van Aperture is in zicht, Apple‘s software voor fotobewerking. Het programma voor professionals zal niet meer op macOS werken na Mojave, de huidige versie van het besturingssysteem.

Apple maakt einde aan Aperture

De aankondiging werd gespot door MacRumors. Apple heeft het niet met veel fanfare gemeld, maar middels een subtiele verandering op een support-pagina waarop wordt uitgelegd hoe gebruikers hun foto’s naar Adobe Lightroom of Apple Photos kunnen importeren.

Voor diehard gebruikers zal dit nieuws geen grote verrassing zijn. De techgigant staakte de ontwikkeling van het programma al in 2014. Het jaar daarop werden zowel Aperture als iPhoto vervangen door Apple Photos, een toegankelijker stukje software.

Aperture verdween destijds ook uit de App Store, maar huidige gebruikers konden het programma blijven gebruiken. Daar komt verandering in in september, als de langverwachte opvolger van macOS 10.14 uitkomt.

Apple Aperture
Aperture

Alternatieven?

Gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven, in de vorm van Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Ook raden we je Pixelmator aan, een zeer betaalbaar alternatief dat op verschillende vlakken zelfs Adobe weet voorbij te streven.

📸Check ook: Gelekt patent Samsung toont innovatief smartphone-project

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor tech-liefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Apple kondigt stilletjes het definitieve einde van Aperture aan
Sluiten