De augmented reality-bril van Apple ? moet in 2019 klaar zijn

Uit een nieuw report van Bloomberg blijkt dat de standalone augmented reality-bril van Apple in 2019 klaar voor gebruik is. En dat terwijl Tim Cook onlangs nog slecht nieuws rondom de AR-bril van Apple bracht.

De augmented reality-bril draait op rOS

Met de launch van ARKit in iOS 11 laat Apple zien dat het in de kracht van augmented reality gelooft. En de toepassingen van ARKit zijn dan ook te gek! Tim Cook gelooft dan ook dat AR de manier waarop wij technologie gaan gebruiken drastisch gaat veranderen.

De bril, of ook wel AR headset genoemd, beschikt over een eigen scherm, een nieuwe chip en dus ook het nieuwe besturingssysteem rOS: ‘reality operating system’. Het wordt nog wel de vraag hoe een gebruiker de headset uiteindelijk gaat gebruiken. Via hoofdbewegingen, touch panels of via voice control? Of misschien wel via alledrie de manieren. De bediening via Siri ligt natuurlijk voor de hand liggend.

Apple augmented reality bril

In 2019 op de markt?

Mochten de geruchten kloppen dan moet de AR-bril in 2019 klaar zijn en krijgen de eerste gebruikers het apparaat in 2020 in handen.

Toch gaf Tim Cook onlangs in Parijs aan dat Apple pas een augmented reality-bril op de markt wil brengen als de technologie er écht klaar voor is. De brillen die binnenkort op de markt komen bieden in zijn ogen ? namelijk nog geen goede ervaring.

De AR-bril van Microsoft, de HoloLens, is al te koop, maar heeft een groot aantal beperkingen. Het gezichtsveld is te klein en de resolutie laag. Dat zijn natuurlijk wel weer learnings waar Apple voordeel uit kan halen. Zoals Apple wel vaker doet. Zo is de iPhone X niet de eerste smartphone met een randloos scherm.

HTC Vive VR als test

Ondanks dat Apple niet in de kracht van virtual reality gelooft, gebruikt het bedrijf de HTC Vice VR om de potentie en de beperkingen van AR te onderzoeken. Denk aan het onderzoeken van de mogelijkheden en populariteit van applicaties, het in kaart brengen van ruimtes, bericht-services en virtuele ontmoetingsplaatsen. Vooralsnog moeten we natuurlijk eerst maar eens zien wat ARKit ons écht voor toegevoegde waarde gaat brengen.

Daarnaast gaat Google zich ook met de AR-markt bemoeien. Wie deze strijd gaat winnen lees je in ons artikel.

Reageer op artikel:
De augmented reality-bril van Apple ? moet in 2019 klaar zijn
Sluiten