Apple Arcade moet grootste App Store probleem oplossen

Ondanks dat Apple zelf nogal lyrisch leek te zijn over het gaming aanbod in de App Store, vonden veel gebruikers dit echter nogal tegenvallen. Met name omdat er teveel Freemium content op het platform stond. Vandaar dat het bedrijf Apple Arcade heeft aangekondigd, een premium dienst waar kwalitatieve games op moeten komen staan.

Apple Arcade

Apple heeft plannen om haar App Store om te zetten in een fatsoenlijk gaming platform. Dit wil men realiseren door met een premium dienst te komen die toegang geeft tot ruim 100 spelletjes van hoge kwaliteit.

Ondanks Apple haar app store eerder dit jaar omschreef als ”het meest succesvolle gaming platform ter wereld” bleken weinig gamers het daarmee eens te zijn.

Met name omdat het vol zou staan met allerlei Freemium spelletjes waarmee jonge spelers veelvuldig geld afhandig gemaakt wordt.

Apple Arcade
Daarnaast was het voor kwalitatieve spellen lastig om te concurreren met gratis apps, omdat men deze niet van tevoren kon testen. Met als gevolg dat veel spelers hierin geen risico wilde nemen. Het zou namelijk vervelend zijn als je een spel kocht dat achteraf niks aan bleekkt te zijn.

500 miljoen investering voor premium dienst

Vandaar dat Apple dus met Apple Arcade komt. Dit is een premium dienst waarbij leden onbeperkt games kunnen spelen, zonder daarbij last te hebben van irritante reclame of vervelende extra kosten. Met name dit laatste klinkt wat ons betreft erg positief.
Gezien het bedrijf maar liefst 500 miljoen dollar heeft besteedt om de dienst tot een succes te maken lijkt het erop dat men het serieus neemt. Wat gezien het huidige aanbod aan games eigenlijk ook meer dan terecht is.

De dienst zou gebruikers de mogelijkheid gaan geven om apps eerst te proberen voordat men een abonnement moet afsluiten. De bedoeling is dat de games ook offline speelbaar zullen zijn. Het is nog niet bekend hoeveel de dienst gaat kosten, maar er is wel een overzicht van de reeds aangekondigde games.

Reageer op artikel:
Apple Arcade moet grootste App Store probleem oplossen
Sluiten