Jelle van Es
Jelle van Es Apps 4 jan 2020

Op zoek naar games voor Apple Arcade? Dit zijn een paar goede tips

Er zijn inmiddels al heel wat games beschikbaar op de Apple Arcade. En daar zitten een paar absolute topgames bij. Toch is de kans groot dat je door de bomen het bos niet ziet. Daarom zijn we op de Apple Arcade gedoken en hebben we drie titels naar bovengehaald die je wellicht hebt gemist.

Dit zijn games die echt het proberen waard zijn en van de Apple Arcade een absolute meerwaarde maken. We laten daarbij de ietwat grotere en voor de hand liggende titels buiten beschouwing, aangezien we er vanuit gaan dat titels als Pac-Man Party Royale en Sonic All Star Racing wel bekend zijn.

#1 Pilgrims op Apple Arcade

Pilgrims is een game die gemaakt is door Amanita Design. Deze ken je voornamelijk van het behoorlijk sterke Machinarium. Pilgrims is een game die in eerste instantie opvalt met zijn visuele stijl, die erg apart is. Maar het is met name de gameplay die tof is. Het doet een beetje denken aan een klassieke point and click adventure, maar dan wat meer toegankelijker. Je hebt in de game een aantal kaarten en die kun je op verschillende momenten in de game inzetten. Het is daarbij aan jou om te begrijpen welke kaart wanneer moet worden gebruikt. En soms zijn juist de dingen die niet voor de hand liggen juist de antwoorden op het probleem.

#2 Manifold Garden

Soms heb je een game die moeilijk is uit te leggen. Wat dat betreft is Manifold Garden een goed voorbeeld. De game heeft wat weg van Monument Valley qua visuele stijl. De omgevingen zijn stuk voor stuk prachtige plaatjes en door stil te staan geniet je al. Maar tegelijkertijd is het een adventuregame, waarbij je moet uitzoeken wat de game precies van je verwacht. Je krijgt te maken met verschillende puzzels waarbij het zaak is om de camera zo aan te passen dat je begrijpt wat je moet doen. De game kan op momenten zeer frustrerend zijn, maar wanneer je de oplossingen vindt, is de voldoening enorm.

#3 Guildlings op Apple Arcade

De laatste game in dit drieluik aan tips is de game Guildlings. Ook dit is een game die op het gebied van graphics gelijk zijn visitekaartje achterlaat. Het is een zeer fijne game om naar te kijken. Qua gameplay is het een mix tussen een RPG en een Adventure-game, waarbij je een opvallend vreemd, maar ook wel goed verhaal voorgeschoteld krijgt. Erg lang is hij niet, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je straks vele uren aan de game kwijt bent.

Wil je meer lezen over de Apple Arcade? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Op zoek naar games voor Apple Arcade? Dit zijn een paar goede tips
Sluiten