Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 24 dec 2019

Apple Arcade gaat los met LEGO in Builder’s Journey

Vlak voor de feestdagen brengt Apple een nieuwe titel naar Apple Arcade. Het gaat om de game Builder’s Journey, waarin je als speler helemaal los kan gaan met Lego.

Voor de gamers onder ons: Builder’s Journey lijkt ontzettend veel op het spel Monument Valley, maar dan met Lego-blokjes als toevoeging. De game vertelt het verhaal van een ouder en een kind die een mysterieuze wereld ontdekken. En doe je het niet voor het verhaal, dan moet je het misschien wel doen om het uiterlijk van de game.

Apple Arcade brengt Builder’s Journey uit

Builder’s Journey is verdeeld over een aantal unieke en prachtige levels. Elk level is smal genoeg om volledig op je scherm te passen, waardoor je dus niet veel hoeft te scrollen. Je zit simpelweg met een aantal Lego-blokjes in je hand en je plaatst de op de vereiste plekken. Op die manier bouw jij als speler een prachtige wereld.

De twee hoofdpersonages, die simpelweg zijn opgebouwd uit een stapel blokjes, moet je in de meeste levels naar de overkant van het veld zien te krijgen. Dat doe je door het level zo toegankelijk mogelijk te bouwen, waardoor deze personages ook echt naar de overkant kunnen komen. Wat ons betreft een geweldig combinatie tussen puzzelen en rustgevend een spelletje spelen.

Is toch prachtig? (Afbeelding: Apple)

In de eerste minuten van het spel krijg je een korte uitleg over wat je precies moet doen, maar dat is dan het dan ook. Er is geen dialoog en er zijn geen animaties. Het verhaal wordt verteld door middel van gameplay, en dat is eigenlijk best wel tof.

Ziet er schitterend uit

Wie het spel voor het eerst speelt zal zien dat het er schitterend uitziet. Zowel de blokjes als de achtergrond zijn in dusdanige vorm ontworpen, dat het heerlijk is om naar te kijken. Daarbij weten schaduweffecten en animaties het helemaal af te maken.

Builder’s Journey is een officiële Lego-game, maar wel degelijk gemaakt door een nieuwe studio. Light Brick heeft de eerste hand gelegd aan een Lego-game voor Apple Arcade en het zou zomaar kunnen dat we er in de toekomst meer

van gaan horen.

Builder’s Journey is, net als deze game, nu te spelen op Apple Arcade.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Arcade gaat los met LEGO in Builder’s Journey
Sluiten