Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 aug 2019

Apple Arcade prijs ligt op straat: onbeperkt gamen voor €5 per maand?

Een tijdje geleden kondigde Apple al aan met hun eigen platform genaamd Apple Arcade te gaan komen. Het idee daarbij is dat je maandelijks een vast bedrag betaalt en daarmee toegang krijgt tot vele games. Op die manier wil Apple ontwikkelaars de mogelijkheid geven om games uit te brengen die niet compleet afhankelijk zijn van free-to-play-elementen, waarmee er vaak suffe gameplay gepaard gaat. De vraag is daarbij wel hoeveel je moet gaan betalen en wat je daarvoor terug krijgt. Volgens website OneMoreThing zou het neerkomen op iets van vijf euro.

Vijf euro voor Apple Arcade

Zij baseren zich daarbij op een bericht van 9to5Mac, dat op zijn beurt stelt toegang te hebben tot een interne testversie. Daarbij zou de gebruiker 4,99 dollar per maand moeten betalen. Dat zou vertaald kunnen worden naar 4,99 euro, maar het zou ons niet verbazen als het straks €5,99 gaat zijn. Voor dat bedrag moet je dan uiteindelijk toegang krijgen tot meer dan honderd games en die onbeperkt kunnen spelen. Althans, zolang de games beschikbaar zijn op de Apple Arcade. Het zou kunnen dat Apple gebruik gaat maken van het wisselen van games, waardoor je telkens nieuwe games hebt die je tijdelijk kunt spelen.

Apple Arcade
Apple Arcade (Bron: Apple)

Wanneer Apple Aracade precies uitkomt, is nog onduidelijk. Apple houdt het op ‘dit najaar’. Het is sowieso na de release van iOS 13 en macOS Catalina. Deze besturingssystemen zijn namelijk vereist om de dienst te kunnen gebruiken. Je kunt de games straks in de App Store onder een nieuw tabblad ‘Arcade’ vinden. Wil je weten op welke games je sowieso kunt rekenen? Lees dan zeker dit bericht.

Mocht je vanaf dag één gelijk gebruik willen maken van de games die er op komen, dan kun je je op de website van Apple inschrijven om zo op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Arcade prijs ligt op straat: onbeperkt gamen voor €5 per maand?
Sluiten