Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 19 januari 2020

The Apple Archive is een geweldige terugblik op 44 jaar Cupertino

The Apple Archive is een nieuw, onofficieel, archief vol met campagnemateriaal van het bedrijf uit Cupertino. Officiële video’s, afbeeldingen en advertenties worden online aangeboden voor een flink portie aan nostalgie.

Volgens 9to5Mac heeft The Apple Archive inmiddels zo’n 1TB aan data, 1500 bestanden en beschikt het online archief over al het campagnemateriaal van het bedrijf uit Cupertino. Zo zijn er TV-spotjes, WWDC sessies, interne trainingsvideo’s en macOS/iOS wallpapers te vinden. Kortom: het is een geweldige nostalgische terugblik op bijna 44 jaar Apple.

The Apple Archive: hét online archief

The Apple Archive is een prachtig overzicht van alles wat het bedrijf uit Cupertino in de afgelopen 44 jaar gedaan heeft. Het onofficiële archief is het werk van Sam Gold die de verzameling opbouwde toen het EveryAppleVideo YouTube-kanaal offline werd gehaald. Na een aantal experimenten met een eigen YouTube-kanaal en een Google Drive folder vol met archiefmateriaal, besloot hij het op deze manier te doen. De collectie is op dit moment nog alles behalve voltooid volgens de jongen zelf. Zo is hij bijvoorbeeld constant bezig om video’s in hogere kwaliteit te bemachtigen, waarmee hij het archief stukje bij beetje naar een hoger niveau kan tillen.

Op website 9to5Mac is een interessant interview met Sam Gold te lezen, waarin hij vertelt waarom hij aan de collectie is begonnen. De grootste reden voor de achttienjarige om het archief op te stellen is om de volgende generatie ontwikkelaars, ontwerpers en fans te inspireren met het creatieve werk dat Apple verricht heeft. In 2005 kreeg Gold voor zijn vierde verjaardag een iPod nano en de rest is geschiedenis.

Van de Apple II tot de Macintosh

The Apple Archive biedt fans van het bedrijf uit Cupertino dus een groot aanbod aan nostalgie. Of het nu gaat om televisiereclames van de Macintosh, een interview met Steve Jobs uit 1980 of de WWDC keynote uit 2005: het is er allemaal te vinden.

Het is overigens ook erg interessant om deze collectie aan interne video’s te bekijken. Medewerkers van Apple werden door middel van video’s ingelicht over zaken als patenten, de Macintosh, campagne-strategieën en nog heel veel meer.

Reageer op artikel:
The Apple Archive is een geweldige terugblik op 44 jaar Cupertino
Sluiten