Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 aug 2018

Nieuwe overname Apple bevestigt plannen voor slimme bril

Al enkele jaren doen geruchten de ronde rondom Apple’s langverwachte augmented reality-bril. Door recente overnames van de techgigant is het al langere tijd duidelijk dat er daadwerkelijk een kern van waarheid in al die speculatie zit. Is het tijd voor de Apple Glasses?

Apple zet stap richting Augmented Reality-bril

Volgens analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de mysterieuze bril binnen twee jaar gelanceerd gaat worden. Dan hebben we het dus over 2020 of 2021. Zijn tegenhanger bij Loup Ventures, Gene Munster, verwacht een lancering in 2021.

Neem dat soort voorspellingen altijd met een korreltje zout. Toch is er deze week een concrete stap richting een lancering gezet. Apple maakte gisteren namelijk bekend dat het Akonia Holographics heeft overgenomen.

De specifieke deal is niet bekend gemaakt, maar de overname is op zijn zachtst gezegd opvallend. Het zes jaar oude bedrijf focust voornamelijk op het produceren van schermpanelen voor AR-brillen. Augmented reality dus.

Apple augmented reality bril Akonia Holographics

De website van Akonia Holographics is er duidelijk over: “Onze lenzen voor slimme brillen bieden een unieke combinatie aan prestaties, transparantie en lage kosten, die voor een revolutie voor slimme brillen binnen de industrie zal gaan zorgen.”

Sterker nog, het ambitieuze bedrijf beweert dat zijn schermen de dunste en lichtste zijn, wereldwijd. Ook zou de technologie van Akonia een ongekende helderheid en een breed gezichtsveld opleveren.

Augmented reality Apple Glasses bril
Een concept voor de bril

Hoe dan ook lijkt deze overname opnieuw de plannen van Apple te bevestigen. Verwacht echter geen onthulling in de nabije toekomst. Afgelopen oktober gaf Tim Cook nog aan dat de huidige technologie nog niet volwassen genoeg is.

Wel is de Apple CEO een groot voorstander van augmented reality, en gelooft Cook heilig in de toekomst van de technologie. Op naar 2021?

Reageer op artikel:
Nieuwe overname Apple bevestigt plannen voor slimme bril
Sluiten