Noah Korevaar
Noah Korevaar Apple 4 feb 2017

Augmented reality: de tech-revolutie die Apple opnieuw op de kaart zet

Apple niet meer innovatief? Maak je geen zorgen, want de techgigant komt dit jaar nog met een revolutionaire gadget. Een product dat groter wordt dan de iPhone. Maak kennis met het bedrijf dat met augmented reality de volgende tech-revolutie op gang gaat brengen.

Smartphones zijn overal

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Met zijn allen lekker naar je schermpje staren is een populair stukje tijdverdrijf geworden, of je nou in de trein zit of een bammetje naar binnen werkt tijdens je lunchpauze.

Daarom is het des te bizarder om te beseffen dat de iPhone slechts tien jaar geleden werd geïntroduceerd. De revolutionaire gadget die Apple een van de meest invloedrijke en grote bedrijven ter wereld heeft gemaakt.

Augmented Reality

Tijd voor een nieuwe tech-revolutie van Apple

Toch is het ondertussen tijd voor een nieuw revolutionair product. Apple is zijn innovatieve edge kwijt. In plaats van voorop te lopen, volgt het nu andere bedrijven.  Dat zorgt er onder andere voor dat grote talenten de techgigant verlaten.

Waar blijft die volgende knaller, de volgende revolutionaire gadget waar onze mond van openvalt?

Waar blijft die volgende knaller, de volgende revolutionaire gadget waar onze mond van openvalt?

Nou, wellicht hoeven we daar niet zo lang meer op te wachten. We trekken een verse pot Apple-geruchten open, afkomstig van een aantal bronnen binnen de industrie.

Augmented reality komt er aan!

Pak er gerust ook een zoutvaatje bij, maar het lijkt erop dat Apple op het punt staat om de volgende game-changer te onthullen: augmented reality.

Pokémon Go

Augmented reality plaats een digitaal laagje over de echte wereld. Het grote publiek maakte er voor het eerst kennis mee dankzij Pokémon Go.

Het spelletje plaatst digitale beestjes in de echte wereld. Dat is echter slechts het begin van wat er met de technologie mogelijk is. Volgens kenners wordt het de kern van de volgende tech-revolutie.

Augmented reality sluit je niet zoals virtual reality van de wereld af. In plaats daarvan maakt het de echte wereld rijker, door op basis van de context informatie te laten zien.

Augmented Reality

Denk aan de prijs en de specificaties van het product waar je naar aan het staren bent in de winkel, of een potje Minecraft dat op je eettafel gespeeld kan worden.

In je auto krijg je de maximale snelheid en waarschuwingen op je windscherm te zien. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

Wie wordt de grote speler?

De grote vraag is: wie zet er als eerste een dominerend ecosysteem op binnen deze nieuwe markt? De hardware die iedereen gebruikt, de app store waar alles in te vinden is?

Wie die race wint is verantwoordelijk voor een nieuwe tech-revolutie. En niet zomaar een, maar op de schaal van de iPhone. Augmented reality is niet beperkt tot een toestel in je hand, maar kan overal op toegepast worden.

Apple zou best wel eens de winnaar van de race kunnen gaan worden

Apple zou best wel eens de winnaar van die race kunnen gaan worden, zo beweren analisten. Tim Cook noemde augmented reality al eens de toekomst van tech en entertainment.

De afgelopen jaren jaagde de tech-gigant op toptalenten van bedrijven als Oculus en Magic Leap. Daarnaast bleek een maand geleden dat Apple naar verluidt is gaan samenwerken met de Duitse lens-maker Carl Zeiss.

Augmented Reality

Naar verluidt wil Apple al eind dit jaar een augmented reality bril uitbrengen. Niet voor diehard tech-gebruikers, niet enkel voor gespecialiseerde bedrijven, maar voor iedereen.

De kracht van Apple

Dat is nog steeds de kracht van Apple. Apple kan een nieuw product in een keer mainstream maken. Dat lukt niet altijd, zie de Apple Watch, maar augmented reality lijkt de kans te zijn voor Apple om eindelijk weer die revolutionaire speler te gaan worden.

Volgens Bloomberg is Apple al enkele jaren aan het experimenten met een slimme bril die samenwerkt met je mobiele telefoon.

Het is duidelijk waar Apple heen wil

Het bedrijf nam talloze augmented reality-apps en startups over. Daarmee bouwde het aan een team van honderden augmented en virtual reality experts en onderzoekers. Het is duidelijk waar Apple heen wil.

Ming-Chi Kuo, die dankzij zijn accurate informatie de beste Apple-analist op de planeet genoemd wordt, voorspelt dat Apple meer dan drie jaar zal voorlopen op de competitie als het om augmented reality gaat.

Augmented Reality

Volgens de beste man zal Apple niet alleen een bril uitbrengen, maar wordt augmented reality ook in alle producten van het bedrijf verwerkt. Geen experimentele poging zoals de Google Glass, maar een compleet functionerend en samenwerkend ecosysteem.

Welkom terug Apple! Check hier hoe een augmented reality bril je voorgoed afscheid laat nemen van vervelende reclames.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Augmented reality: de tech-revolutie die Apple opnieuw op de kaart zet
Sluiten