Jelle van Es
Jelle van Es Tech 10 okt 2019

Apple begint met eigen verkoop van Xbox One-controllers

Sinds kort is het mogelijk om een Xbox One- of een PlayStation 4-controller aan te sluiten op je iPad, iPhone of Mac. Op die manier kun je games makkelijker spelen. En Apple maakt het nog makkelijker door zelf een Xbox One-controller in zijn winkel te verkopen.

De controller is namelijk verschenen in de shop-pagina van Apple, zoals je op de productpagina kunt zien. Het handige aan het feit dat Apple hem zelf verkoopt, is dat je weet dat het de juiste versie met bluetooth is. De oudere controller-versie had die optie niet en kan niet verbonden worden.

Apple verkoopt een Xbox One-controller

En met deze stap straalt Apple toch een klein beetje liefde uit naar Microsoft, ondanks dat die twee bedrijven nog altijd het leuk vinden om elkaar af te troeven wanneer het aankomt op pc’s en Macs. De PlayStation 4-controller is nog niet te koop in de Apple Store. Wellicht dat dat later nog gaat komen of dat men er voor heeft gekozen om puur voor de Xbox One-controller te gaan. Als dat laatste het geval is, dan zou het kunnen dat je straks in games die je via de Apple Arcade binnenhaalt zien dat daar meer support voor gaat zijn.

Xbox One controller
Xbox One (Bron: David Švihovec)

Overigens zijn beide controllers gewoon uitstekend. Ik heb een persoonlijke voorkeur voor de PlayStation 4-controller, omdat je daarmee ook gelijk makkelijk gebruik kunt maken van Remote Play op je iPad wanneer je de PlayStation 4 daarnaar toe wilt streamen, maar de Xbox One-controller zelf is ook uitstekend.

Toch is het wellicht beter om voor de controller even iets verder te kijken dan bij Apple zelf. Met een prijs van 59,95 euro is hij aan de prijzige kant en zijn er regelmatig op andere plekken betere aanbiedingen. Bij Bol.com vind je hem bijvoorbeeld al voor vijf euro minder en dat is na 2 seconden zoekwerk. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple begint met eigen verkoop van Xbox One-controllers
Sluiten