Apple’s beveiliging niet opgewassen tegen 16-jarige tiener

Een middelbare scholier uit Melbourne is erin geslaagd om in te breken in Apple’s beveiligde servers. Nadat zijn poging door Apple werd gemeld aan de autoriteiten is de tiener opgespoord en heeft hij inmiddels schuld bekend.

Om de veiligheid van deze Australische middelbare scholier te waarborgen hebben de autoriteiten zijn naam niet prijsgegeven. Zelf was hij niet zo begaan met andermans privacy.

Graven naar gebruikersgegevens

De tiener moest vandaag voor komen bij het Australian Children’s Court. Hij was immers nog maar zestien jaar oud toen hij begon met de hackpogingen. De details van de zaak zijn niet wereldkundig gemaakt, maar naar verluidt heeft de tiener tientallen gigabytes aan authorized keys van klanten.

Hij wilde bij Apple werken en was al lange tijd fan van het merk.

De jongeman wist zijn identiteit op verschillende manieren te verhullen, denk hierbij aan technieken als ‘computerized tunneling’ waarbij het adres telkens doorgestuurd wordt naar verschillende poorten. De tiener heeft een beste tijd vrij spel gehad.

Apple detecteerde een ongeautoriseerde toegangspoging en blokkeerde het adres voor verdere toegang. De hacker had toen wel al tientallen gigabytes aan data buitgemaakt. Apple lichtte de FBI in die het adres wist te volgen naar Australië, waar de Australian Federal Police het stokje overnam.

‘Ik wilde bij Apple werken’

De tiener heeft toegegeven schuldig te zijn aan de hack. Hij wilde bij Apple werken en was al lange tijd fan van het merk. Vreemde manier om dit toonbaar te maken als je het ons vraagt. Er was genoeg reden om hem te arresteren toen de politie een huiszoeking bij hem deed. Dit was vorig jaar.

De jonge Australiër’s lot is nog niet bezegeld, want de slotzitting is naar volgende maand verschoven. Wat hem in ieder geval niet zal helpen is dat de knul in kwestie een bekende speler is in hackerscommunity. Wie weet ziet Apple zijn poging wel als een dapper statement en wordt ‘ie aangenomen om de beveiliging flink aan te scherpen, maar we gaan uit van niet.

Wat veel kwalijker is, is dat Apple op zo’n gemakkelijke manier gehackt kon worden door een jongen die zijn middelbare school diploma nog niet eens heeft.

Macrumors

Reageer op artikel:
Apple’s beveiliging niet opgewassen tegen 16-jarige tiener
Sluiten