Apple bevestigt Hi Speed-evenement: is de iPhone 12 in aantocht?

Apple heeft vandaag de uitnodigingen verstuurd voor een evenement. Gaat het volgende week de iPhone 12 presenteren?

Het is al even wachten op de nieuwe iPhone 12. Normaal zou de telefoon gepresenteerd worden rond de tijd waar Apple het Time Flies hield, maar vanwege het coronavirus ging dat niet door. Apple liet eerder zelf al weten dat de telefoon later komt dan normaal vanwege de crisis. De productie loopt achter omdat verschillende leveranciers met tekorten zaten.

Hi. Speed.

Nu lijken we eindelijk een datum te hebben. Apple heeft namelijk uitnodigingen verzonden voor een speciaal Apple-event vanuit Apple Park. Dat kan naar alle waarschijnlijkheid maar één ding beteken gezien de datum: de lancering van de iPhone 12. Het evenement vindt plaats op 13 oktober 10.00 lokale tijd, dat is dus 19.00 uur in Nederland.

De uitnodiging voor het evenement geeft nog weinig prijs over wat we precies kunnen verwachten. Op een donkerblauwe achtergrond zijn er verschillende cirkels te zien met in het midden een geel/oranje Apple-logo. Als beschrijving staat er: “Hi. Speed.”

Eigenlijk wisten we al dat we volgende week de presentatie kunnen verwachten. Verschillende geruchten gaven die datum al prijs voor de presentatie van de iPhone 12.

Wordt dit de nieuwe iPhone 12 Pro? (Afbeelding: EverythingApplePro/Max Weinbach)

De nieuwe iPhone 12?

Hoe de telefoon er precies uit gaat zien weten we niet 100 procent zeker, maar er gaan genoeg geruchten van leakers die dicht bij het vuur zitten. Zo komt er vier verschillende modellen op de markt van de iPhone 12. Er komt een mini van 5.4 inch, een ‘normale’ iPhone 12 van 6.1 inch, een Pro van 6.1 inch en een 6.7 Pro Max. Qua uiterlijk lijken ze er ook wat anders uit te gaan zien dan de iPhone 11.

Het zullen de eerste telefoons van Apple worden die 5G gaan ondersteunen. Over de precieze specs zijn de geruchten wat minder eenduidig. Toch lijken we wel de A14 Bionic chip aan de binnenkant te kunnen verwachten. Deze zit natuurlijk al in iPad Air 4. Ook lijkt er voor het eerst geen lichtnet-adapter in de doos te zitten, dat zagen we al bij de nieuwe Apple Watch.

We weten volgende week natuurlijk pas alles echt zeker!

Reageer op artikel:
Apple bevestigt Hi Speed-evenement: is de iPhone 12 in aantocht?
Sluiten