Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 jun 2018

Apple medeoprichter: ‘Bitcoin moet munteenheid van het internet worden’

Apple medeoprichter Steve Wozniak deed onlangs een opvallende uitspraak. Hij gelooft er heilig in dat Ethereum de Apple onder de cryptocurrencies is. Grote woorden. Dat is echter niet de enige cryptomunt waar hij in gelooft. Ook Bitcoin is hij een fan van.

Apple medeoprichter Steve Wozniak over Bitcoin

Jack Dorsey, CEO van zowel Twitter als Square, liet onlangs tijdens een conferentie weten dat hij hoopt dat Bitcoin de universele munteenheid van het internet wordt. Een betaalsysteem dat wereldwijd, overal werkt.

Belangrijkste cryptonieuws in je inbox! ?

Schrijf je in voor Ontbytes, en ontvang het belangrijkste cryptonieuws!
[revue_subscribe]

Deze week vond in Amsterdam de conferentie Money 20/20 plaats. Daar werd Wozniak gevraagd wat hij van Dorsey’s toekomstvisie vindt.

Jobs en Wozniak Bitcoin
Een jonge Steve Jobs en Steve Wozniak

“I buy into what Jack Dorsey says, not that I necessarily believe it’s going to happen, but because I want it to be that way, that is so pure thinking,” aldus Wozniak afgelopen maandag.

Hij hoopt dus echt dat Dorsey’s toekomstdroom werkelijkheid wordt. Wozniak heeft zelf overigens geen Bitcoin, maar investeerde afgelopen jaren wel in Ethereum.

Wozniak ziet het als een zeer positieve factor dat er maar een beperkt aantal Bitcoins kan bestaan. Hij noemt zichzelf echter allesbehalve een investeerder. Hij wil de technologische innovatie steunen en gelooft in de toepassingen ervan, maar vindt het winstbejag-element minder interessant.

Een element dat afgelopen jaar tot een flinke bubbel leidde. Men was bang om de boot te missen, en investeerde blind in munten die leken te ontploffen. Totaal los van de daadwerkelijke use case en impact van de technologie.

In vergelijking met andere cryptocurrencies is de ondernemer dus vooral fan van Bitcoin: “Only Bitcoin is pure digital gold..and I totally buy into that. All the others tend to give up some of the aspects of bitcoin,” he went on to say. “For example, being totally decentralized and having no central control. That’s the first one they have to give up to try to have a business model.”

Dat is een belangrijk aspect in de volgende stappen van de cryptocurrency. Huidige systemen zijn vaak nog niet geschikt voor het implementeren van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het vereist een nieuwe manier van denken, waarbij je zowel de voor- als nadelen van de technologie zult moeten accepteren. Dat kan het verschil tussen achterblijven en succes behalen betekenen.

?Lees ook: Waarom Ethereum de Apple onder de cryptomunten is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple medeoprichter: ‘Bitcoin moet munteenheid van het internet worden’
Sluiten