Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 5 december 2018

Apple over op actie: boost voor iPhone verkoop

Het jaar 2018 verloopt voor Apple, op het gebied van de nieuwe iPhones, iets anders dan normaal. De producent halveerde de productie, besloot haar verkoopcijfers niet meer te delen en kwam voor het eerst met een tegenwoord op slechte berichten. Het gaat misschien minder slecht met het bedrijf dan we denken, maar daarvoor is wel wat meer mankracht nodig dan normaal. De producent gaat over op actie en zet een marketingteam op het boosten van de iPhone verkoop. 

Apple over op actie

Ondanks het feit dat Apple kort geleden meldde dat de iPhone XR het best verkopende toestel is van het moment, moet er wel iets veranderen. De producent heeft het iets zwaarder dan normaal met de nieuwe lichting iPhones. Dat blijkt uit een verslag van Bloomberg waarin duidelijk wordt dat haar marketing team een nieuwe taak heeft gekregen. Een groep marketingmedewerkers zetten hun huidige werk op hold om de verkoop van de iPhones een boost te geven. Apple gaat over op actie.

Apple iPhone Xs Max review

Het verslag van Bloomberg meldt dat dat company executives een aantal marketingmedewerkers de opdracht hebben gegeven om zich te richten op de verkoop van de nieuwe iPhone XR. Dit gebeurde in oktober, de maand waarin Apple haar nieuwe iPhone op de markt heeft gezet. Volgens de bron van Bloomberg is dit uniek binnen het bedrijf en laat het zien dat de verkoop minder goed gaat dan eerder verwacht werd.

Andere tactiek voor iPhones

Naast het feit dat bovenstaande uniek is, pakt Apple de verkoop van deze nieuwe iPhones sowieso anders aan. Zo gaat het helemaal niet verkeerd met de verkoop, maar had het bedrijf op meer gehoopt. Ondanks het feit dat het kort geleden meldde dat het zich helemaal geen zorgen maakt, is er wel degelijk iets aan de hand. Zo is op de website van Apple, in Amerika, een deal te vinden die we nooit eerder zagen. De gloednieuwe iPhone XR is onderdeel van een inruilactie. Wanneer jij je oude iPhone 7 inlevert bij Apple, krijg je voor $449 een nieuwe iPhone XR.

Apple iPhone Xr review design

Berichten over het feit dat het minder goed gaat met Apple, zijn normaal voor deze tijd van het jaar. Maar we moeten eerlijk bekennen dat het dit jaar wel een stuk extremer is dan we gewend zijn.

Bloomberg

Reageer op artikel:
Apple over op actie: boost voor iPhone verkoop
Sluiten