Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tablets, Laptops & Computers 12 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Apple brengt volgend jaar een iPad Pro uit met een dubbele camera’

Volgens de meest recente geruchten brengt Apple begin volgend jaar een iPad Pro uit met twee camera’s achterop de luxueuze tablet. Ook zou er nog een derde sensor aan toegevoegd worden waarmee diepte-informatie gemeten kan worden.

Zowel The Information als Bloomberg melden dat Apple van plan is een iPad Pro met een dubbele camera uit te brengen in 2020. De tablet voor professionals zou in de eerste helft van volgend jaar op de markt kunnen verschijnen. Normaal gesproken kondigt het bedrijf uit Cupertino nieuwe versies van de iPad aan in maart, dus het zou goed kunnen dat dit over enkele maanden wederom gebeurt.

Dubbele camera voor de iPad Pro

Bloomberg schrijft dat de nieuwe iPad Pro twee lenzen achterop in de cameramodule krijgt en dat er ook een klein gat aanwezig is waar een dieptesensor in verwerkt zit. Met die sensor kan driedimensionale informatie gemeten worden. Dit moet een zogenaamde time-of-flight-sensor worden.

Klik/tap voor groter.

Eerder kwamen er geruchten naar buiten waaruit bleek dat Apple een iPad Pro met drie cameralenzen zou uitbrengen, maar nu lijkt het dus te gaan om twee lenzen en die extra sensor. De verwachting is dat de sensor ook zijn opwachting maakt in de nieuwe iPhones voor 2020.

Push naar augmented reality

Dit zou allemaal te maken hebben met de aankomende push naar augmented reality. Apple zou namelijk voornemens zijn met een eigen augmentedrealitybril op de proppen te komen, waarmee je ervaringen in zowel augmented als virtual reality kunt beleven.

Door iPads en iPhones met een dieptesensor uit te rusten, zou Apple er in elk geval voor kunnen zorgen dat gebruikers van de producten en de aanstaande bril zelf content kunnen maken, op een gemakkelijke en toegankelijke manier.

De nieuwe bril legt de focus op gaming, meetings en video’s bekijken en zal ergens in 2021 of 2022 uitgebracht worden. In 2023 moet er ook een lichtgewicht versie van die bril op de markt verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Apple brengt volgend jaar een iPad Pro uit met een dubbele camera’
Sluiten