Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple Card bereidt zich voor op komst Europa

In Nederland hebben we er weinig van gemerkt, maar binnenkort lanceert Apple zijn eigen creditcard. De zogenaamde Apple Card werd in maart aangekondigd en met iOS 12.4 gaat de integratie in iOS live, maar alleen in de VS. Er is echter goed nieuws voor inwoners van Europa en Nederland.

Volgens zakenblad Bloomberg is Apple actief bezig met de uitrol van zijn creditcard naar Europa. Daarnaast worden in de VS de laatste voorbereidingen voor de lancering getroffen. Duizenden medewerkers van de Apple Store zijn in hun thuisland al begonnen met het gebruik van de kaart.

Apple’s creditcard in Europa: plan voor 2020?

Dat Apple de ambitie heeft om zijn creditcard naar Europa en dus ook Nederland te brengen, is geen geheim. Tijdens de onthulling van de kaart in maart zei het bedrijf uit Cupertino al dat de Apple Card uiteindelijk ook naar Europa moet komen. Onder Europa verstaat het Amerikaanse bedrijf vaak eerst het Verenigd Koninkrijk. Nederland doorgaans vaak laag op het prioriteiten­lijstje van Apple. Kijk maar naar de trage lancering van Apple Pay.

Een gemakkelijke opgave zal het niet worden om de Apple Card in Europa te lanceren. In tegenstelling tot de VS is de markt voor banken hier strikt gereguleerd. Apple moet zijn aanbod aanpassen aan de Europese markt en zal bijvoorbeeld een debetkaart en niet alleen een‎ creditcard moeten aanbieden. Er wordt geen datum genoemd door Bloomberg, maar het is waarschijnlijk dat de uitbreiding naar Europa voor 2020 op het programma staat. Apple zou al met Europese toezichthouders in gesprek zijn.

Klik/tap voor groter.

Apple Card binnenkort in de VS

Vooralsnog is de Apple Card alleen voor iPhone-bezitters in de Verenigde Staten. De Wallet-app van de iPhone wordt de centrale hub voor de creditcard. Je kunt daar alle uitgaven zien en de app categoriseert ze zodat je inzicht in je uitgavenpatroon hebt. Iedere categorie heeft een eigen kleur en dat zorgt voor overzichtelijke grafieken. Via de Wallet-app is het ook mogelijk om de schuld op de creditcard terug te betalen. Apple belooft een (relatief) lage rente en helemaal geen rente wanneer je de schuld voor de hele maand meteen terugbetaald.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Card bereidt zich voor op komst Europa
Sluiten