Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 23 aug 2019

Apple Card zo kwetsbaar dat een beschermhoesje geen slecht idee is

Als er een bedrijf is die een credit card sexy kan maken dan is het Apple wel. Na de aankondiging in maart is de Apple Card een paar dagen geleden officieel gelanceerd in de VS. De kaart ziet er, geheeld volgens Apple‘s signatuur, strak uit. Dat komt door de coating van de kaart. Maar dit maakt hem ook erg kwetsbaar. Mooi, maar minder handig dus. Het kan maar zo zijn dat je een screen protector voor deze creditcard nodig gaat hebben.

Apple ontwerpt mooie maar zeer kwetsbare creditcard

De Apple Card is, geheel in de herkenbare strakke stijl, gemaakt van titanium en is helemaal wit. Daarnaast worden de naam van de kaarthouder en het MasterCard-logo in de kaart gegraveerd. Laat design maar aan Apple over.

De kaart is erg sterk doordat hij van titanium is gemaakt. De hagelwitte coating die in meerdere lagen over de credit card is aangebracht is echter wel erg kwetsbaar. Ondanks dat titanium erg sterk is is coating gemakkelijk te beschadigen door contact met bijvoorbeeld sleutels, of andere dingen die je in je tas of portemonnee bewaart.

Het wordt dan ook afgeraden om de credit card zomaar in een tas te gooien, en ook zelfs om hem tegen andere credit cards aan te bewaren.

Apple Card VS

Een beschermhoesje voor de Apple Card: dit gaat ver

De meeste credit cards hebben alleen een kwetsbare magneetstrip waar gebruikers zorgvuldig mee om moeten gaan, Maar Apple zou Apple niet zijn als hun credit card niet wat extra zorg behoefde. Daarom is het techbedrijf ook erg specifiek in hun beschrijving over het gebruik van de Apple Card.

Net als je een beschermhoesje om je iPhone doet, of er een extra glasplaatje op plakt, zou je om deze kaart haast ook een screen protector willen hebben. We verwachten dan ook dat Apple, en vele andere ondernemers, snel met slimme oplossingen zullen komen om de kaart in een zo goed mogelijke staat te houden.

Maar nu even serieus, wat maakt het uit als er een paar krassen op je pas komen? Zolang je er maar mee betalen kunt, toch?! Het zou pas echt vervelend zijn als je saldo ontoereikend is.. ;-)

Reageer op artikel:
Apple Card zo kwetsbaar dat een beschermhoesje geen slecht idee is
Sluiten