Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 mrt 2019

Blunder: Donald Trump heeft bijzondere naam voor Apple CEO Tim Cook

Tim Cook is nou niet bepaald een kleine naam, al helemaal niet in de Verenigde Staten. Als CEO van Apple is hij een naam waar Donald Trump het geregeld over heeft. Het is immers Amerikaanse trots.

Apple CEO Tim Cook en Donald Trump

Volgens de president moeten iPhones echter ook in Amerika geproduceerd gaan worden. Je zou dan ook denken dat Trump wel helder heeft wat de naam van de Apple CEO is. Met de nadruk op zou je denken, want het is en blijft Trump.

Een president die dingen uithaalt die zelfs in slechte sitcoms ongeloofwaardig zouden zijn. Nu hebben we weer zo’n pijnlijk moment te pakken.

Gisteren vond een meeting van het American Workforce Policy Advisory Board plaats. Die naam mag je snel weer vergeten, maar zowel Tim Cook als Donald Trump waren daarbij aanwezig.

Tim Apple?

Trump wilde Cook aanspreken, en noemde hem daarbij “Tim Apple“. Het is geen halve zin, waarbij er nog een zin achteraan geplakt had moeten worden die met de naam Apple begint.

Trump noemde Tim Cook Tim Apple terwijl de camera’s aanstonden. Alles wijst erop dat de president van Amerika even dacht dat Apple de achternaam van Cook is:

https://twitter.com/sokane1/status/1103421841505505280?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1103421841505505280&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2019%2F3%2F6%2F18253785%2Fdonald-trump-tim-apple-cook-ceo-name

Dit is het citaat, voor het geval je de video niet kunt kijken:

“I used to say, ‘Tim, you gotta start doing it here,’ and you really have you’ve really put a big investment in our country. We really appreciate it very much, Tim Apple.”

Iedereen maakt op zijn tijd dit soort kleine foutjes, maar bij Trump is het helaas niet de eerste keer. Zo noemde hij Marillyn Hewson, CEO van Lockhead Martin, bijvoorbeeld Marillyn Lockheed:

Ondertussen droomt Trump ook van 6G-internet, terwijl 5G nog maar net op gang begint te komen wereldwijd. Lees hier wat hij van plan is.

Reageer op artikel:
Blunder: Donald Trump heeft bijzondere naam voor Apple CEO Tim Cook
Sluiten