Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 januari 2018

Apple was stiekem aanwezig op elektronicabeurs voor geheim project

Met iOS 11 en ARKit is Apple een van de voorlopers op het gebied van Augmented Reality. Omdat het via de iPhone werkt is er wel een belangrijke beperking. Aanvullingen op de virtuele wereld moeten via het scherm van je iPhone of iPad bekeken worden.

Volgens eerdere geruchten wil Apple in 2020 een eigen AR-bril op de markt brengen en nu worden de puzzelstukjes bij elkaar geshopt. Volgens Bloomberg waren vertegenwoordigers van Apple aanwezig tijdens CES 2018 om met leveranciers te spreken.

Apple op Consumer Electonics Show

CES is de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas. Fabrikanten tonen hun meest ambitieuze innovaties en dat is niet voor niets. Veel zal uiteindelijk nooit voor consumenten te koop zijn, maar wordt door een groter bedrijf gekocht. Bijvoorbeeld Apple. De iPhone-maker zou dan ook met diverse fabrikanten van essentiële technologieën gesproken hebben. Apple was echter niet zichtbaar aanwezig, het zou om discrete gesprekken gaan.

CES 2018 Rokid Glass 16x9
Rokid Glass was één van de AR-brillen die tijdens CES 2018 getoond werd

AR-bril in 2020: optimistische planning

In 2020 een eigen AR-bril op de markt brengen lijkt erg ambitieus, maar wel haalbaar. In 2016 zou er al een prototype gemaakt zijn en het bedrijf uit Cupertino heeft onlangs een veelbelovende start-up gekocht die VR en AR naadloos kan mixen in één bril. De prototypes van Apple zouden iPhone-onderdelen gebruiken, terwijl software-ontwikkelaars ook de HTC Vive gebruiken.

Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Tijdens CES 2018 was de LG Mirage Solo die op basis van Google Daydream werkt de meest indrukwekkende VR-headset. Op het gebied van AR moet de Magic Leap One nog dit jaar de show gaan stelen, want deze AR-bril komt nog in 2018 op de markt. Het ontwerp laat meteen zien waarom het nog wel even gaat duren voordat Apple met een eigen bril komt. Het frame is groot, dik en het is geen bril die je ongemerkt op straat kunt dragen.

magic leap one
De bril van Magic Leap

Voorlopig zullen we het dus nog met ARKit moeten doen. Volgens Apple zijn er nu 2000 apps beschikbaar die met het framework voor Augmented Reality werken. De bekendste zijn Pokémon GO en IKEA Place zijn de bekendste, maar er zijn nog veel meer leuke apps. Lees ook meer over de moeilijke toekomst van Virtual Reality.

Reageer op artikel:
Apple was stiekem aanwezig op elektronicabeurs voor geheim project
Sluiten