Noah Korevaar
Noah Korevaar Apple 16 jan 2019

Het geheime wapen van Android: waarom Apple het zo moeilijk heeft in China

#1: Android werkt nou eenmaal beter in China

Ook onze vrienden van OneMoreThing konden er niet omheen: Android werkt beter in China. In het Westen is iOS de onderscheidende factor van Apple, met zijn gelikte en intuïtieve interface en uitstekende diensten, waar Android vaak ietwat rommelig aanvoelt.

In China is dat dus precies andersom. Waarom? Dat is een goede vraag. Er is er een groot verschil tussen Android zoals we het hier kennen, en Android in China. Google is (voorlopig) niet actief in China, dus daar wordt de open source-versie van het mobiele besturingssysteem gebruikt.

Xiaomi Mi 8

Lokale techgiganten passen die versie van Android vrij hevig aan, om zo het beste aan de behoeften van de Chinese consument te voldoen. iOS is gesloten, dus Chinese fabrikanten kunnen de software niet aanpassen voor de Chinese consument. iOS zoals we het hier in Europa kennen, werkt hetzelfde in dat land.

Daardoor doe je als Chinese consument een flinke stap terug als je voor een iPhone gaat, in plaats van een Android smartphone. Door de vrij heftige beperkingen die Apple oplegt zijn veel populaire Chinese app stores niet eens beschikbaar op iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het geheime wapen van Android: waarom Apple het zo moeilijk heeft in China
Sluiten