Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 22 nov 2018

‘Apple werkt aan goedkoop equivalent Chromecast’

De AppleTV is in alle opzichten een topgadget. Met de A10X Fusion onder de motorkap kun je als gebruiker rekenen op 4K gaming en snelle performance. Maar ja, welke consument zit daar op te wachten? In the end willen we gewoon allemaal video’s streamen. En tja, dan is een prijskaartje van 199 euro wel erg pittig. Vooral als de Chromecast voor 39 euro waarschijnlijk alles kan wat jij nodig hebt.

Apple Chromecast en Apple Video

Balen voor Apple, want Google verovert zo die markt. Volgens de doorgaans goed ingelichte journalisten van The Information wil de techgigant daar echter snel verandering in brengen. Apple werkt namelijk naar verluidt aan een goedkope HDMI-stick.

Althans, Apple-goedkoop. De kans dat de techgigant op het prijspunt van de Chromecast gaat concurreren, is klein. Maar goed, waarom wil Apple een eigen HDMI-stick op de markt brengen? Betrouwbare bronnen beweren dat het merk zo de adoptie van AirPlay een nieuwe boost wil geven. Dat is Apple’s equivalent van Google Cast.

Ook past het product precies in de bredere video-strategie van het bedrijf. Apple werkt immers aan Apple Video, een concurrent voor Netflix en Amazon Prime. Er zijn op het moment van schrijven minstens 18 originele films en series on ontwikkeling voor het platform. Een platform dat naar verluidt ook nog eens gedeeltelijk gratis zal zijn.

Wellicht krijgen consumenten die Apple’s stick aanschaffen gratis content, of een tijdelijk gratis abonnement. Zeker met de oorlogskas van Apple kan het bedrijf zo de tent uitroken bij concurrenten waarbij het de core business is, zoals Netflix. En in het geval van audio Spotify.

Het is nog niet exact bekend wanneer Apple Video gelanceerd gaat worden. Geruchten wijzen op een introductie in de tweede helft van 2019, maar dat blijft grotendeels speculatie. Een Apple-equivalent van de Chromecast is een logische zet, maar voorlopig blijft het bij geruchten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Information

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan goedkoop equivalent Chromecast’
Sluiten