Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 24 nov 2017

De nieuwe commercial van Apple is zo zoet dat je tanden er bijna van uit je mond vallen

Apple heeft dit jaar veel nieuwe producten gelanceerd. Ondanks dat het Amerikaanse techbedrijf hiermee al vol in de picture is, kan daar nog wel een schepje bovenop. Ieder jaar komt het bedrijf ook met een speciale commercial voor de feestdagen. Die van dit jaar is nog meer betoverend (en afgezaagder) dan alle voorgaande.

Liefde op het eerste ehh..

We kennen Apple als een serieus techbedrijf met clean en strak uitziende campagnes en productfoto’s. Voor hun nieuwe reclame doen ze even een stapje weg van deze esthetiek, en gooien ze het over een andere boeg. De nieuwe reclame is namelijk een heerlijk zoetsappig romantisch verhaaltje. Of tenminste, dat moet het zijn.

Het thema van de reclame (genaamd ‘Sway‘) gaat over liefde op het eerste gezicht. Of gaat hij toch over liefde na het doorgeven van een AirPod? Die laatste is een heel nieuw soort liefde die Apple speciaal voor deze reclame in het leven heeft geroepen. En wie de commercial bekijkt is het er vast mee eens dat het er niet eens zo verkeerd uit ziet.

Het verhaal begint wanneer de vrouw in de clip een nummer van Sam Smit opzet, begint te dansen in de sneeuw (natuurlijk), en vervolgens tegen een vreemdeling aanbotst. Wat er daarna gebeurt kun je zelf bewonderen in de video hieronder.

Apple heeft cheesy boodschap

In de video is uiteraard een hoofdrol weggelegd voor Apple’s AirPods en de iPhone X. De speciale bijbehorende boodschap van Apple is move someone this holiday. Jaja, denk daar maar eens even over na. Een heerlijke zoetsappige boodschap van Apple to the world, die perfect past bij de feestdagen. Ondanks deze (weinig) ontroerende boodschap is de commercial stiekem best wel een beetje betoverend.

In 2015 Speelde Stevie Wonder nog de hoofdrol in de kerstcommercial. Maar die was je vast ook alweer vergeten.. ;-).

Reageer op artikel:
De nieuwe commercial van Apple is zo zoet dat je tanden er bijna van uit je mond vallen
Sluiten