Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 apr 2019

iPhone 8 komt terug: ‘Apple’s plan voor goedkope compacte iPhone gelekt’

Na jaren aan kleinere en compacte iPhones bezweek Apple toch onder de druk van de markt. De afgelopen jaren werden de nieuwe iPhones alsmaar groter. De iPhone X heeft bijvoorbeeld een 5.8-inch scherm. Fans wachten al jaren tevergeefs op een opvolger van de compacte iPhone SE.

Opvolger iPhone 8

Het lijkt er nu op dat we volgend jaar eindelijk beloond gaan worden. Bronnen binnen de Aziatische productieketen van Apple hebben namelijk goed nieuws. Volgens hen komt de techgigant volgend jaar met een 4.7-inch iPhone. Een opvolger van de iPhone 8.

Apple recyclet naar verluidt het design van de iPhone 8, maar onder de motorkap krijg je wel nieuwe componenten. Daarmee kan Apple met lagere kosten op grote schaal exemplaren produceren. Een lager prijspunt en een ietwat verouderd design zorgen ervoor dat Apple én mee kan spelen in de ‘mid-range’ markt én niet de verkopen van zijn high-end toestellen kannibaliseert.

Althans, als deze geruchten blijken te kloppen. Neem dit nieuws voorlopig met een flinke korrel zout. Soortgelijke bronnen beweerden ook al vorig jaar dat er een iPhone SE 2 zou komen. Al kan het natuurlijk zo zijn dat Apple destijds dat ook daadwerkelijk heeft overwogen, maar er toch vanaf zag. Hetzelfde geldt voor deze budgetopvolger van de iPhone 8: volgend jaar is nog ver weg, dus er kan nog een hoop veranderen.

Apple iPhone 8 64 GB space grijs

De originele iPhone 8 stamt uit 2017 en is overigens nog steeds bij Apple zelf te koop. De variant met 32GB opslagruimte kost 689 euro en daarmee is het de op een na goedkoopste smartphone die je momenteel bij Apple kunt kopen. De iPhone 7 is nog net iets goedkoper.

Overzichtelijker assortiment

Waarschijnlijk verdwijnen die twee modellen volgend jaar uit het assortiment van Apple. De vernieuwde iPhone 8 met verbeterde hardware kan vervolgens dat gat op een efficiëntere manier vullen. Daarmee zet Apple tevens een broodnodige stap richting een overzichtelijkere lineup.

Naar verluidt wil het bedrijf het nieuwe toestel voorzien van de A13-chip, wat in 2020 de op één na nieuwste chip zal zijn. Oftewel, je kunt als consument rekenen op lange updates. Daarnaast wijzen de bronnen op 32GB of 128GB aan opslaggeheugen. Verder is er nog niks bekend.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple een oud ontwerp voor uitfasering nog één keer gebruikt. Dat gebeurde in 2016 ook met de 4-inch iPhone SE. Dit was heel simpel gezegd de hardware van de iPhone 6s en 7 in de behuizing van de 5s. Het toestel was een groot succes. Tot Apple meer bekend maakt, houden wij echter een vaatje zout in handbereik.

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

OneMoreThing

Reageer op artikel:
iPhone 8 komt terug: ‘Apple’s plan voor goedkope compacte iPhone gelekt’
Sluiten