Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple’s Dark Mode in iOS 13: zo ziet het eruit!

Tijdens WWDC19 introduceerde Apple eindelijk dé feature aan waar fans al jaren op zitten te wachten: een Dark Mode voor de iPhone! Het nieuwe besturingssysteem gaat de populaire modus eindelijk doorvoeren en dat vinden we stiekem maar al te leuk. Tijd om eens uitgebreid te kijken hoe het eruit komt te zien. 

Dark Mode in iOS 13: zo doet Apple het!

Het is eindelijk een feit: een Dark Mode in iOS! Nadat Android Q er eindelijk mee aan de haal ging en ook WhatsApp Dark Mode steeds meer een feit lijkt te worden, komt ook het besturingssysteem van Apple met de feature. En dat werd eerlijk gezegd best wel eens tijd. De producent uit Cupertino krijgt al jarenlang van fans te horen dat er een donkere modus voor het systeem van o.a. de iPhone moet komen. Nu heeft Apple het eindelijk doorgevoerd en is het de vraag hoe het er nu precies uit komt te zien.

Om dit zo goed mogelijk in kaart te brengen hebben we een aantal bekende applicaties (via 9To5Mac) op een rijtje gezet waarvan de Dark Mode op dit moment al naar buiten zijn gebracht. Van Herinneringen tot aan Podcasts en van Berichten tot aan Apple Maps: dit is hoe de Dark Mode eruit komt te zien!

Telefoon

Agenda

Dark Mode voor Apple iPhone

Herinneringen

Dark Mode voor Apple iPhone

Boeken

Maps

App Store

Dark Mode voor Apple iPhone

Podcasts

Dark Mode voor Apple iPhone

News

Dark Mode voor Apple iPhone

iMessage

Apple Music

Dark Mode voor Apple iPhone

Notities

Dark Mode inschakelen? Zo doe je het!

Wie al aan de haal is gegaan met de ontwikkelaars-beta van iOS 13 kan direct aan de haal met de Dark Mode. Wie dat voor elkaar wil krijgen hoeft eigenlijk maar een paar simpele kleine stappen uit te voeren. Je kunt de feature in iOS 13 straks vinden onder Instellingen -> Beeldscherm en helderheid. Op die manier is het mogelijk om handmatig te wisselen naar de donkere modus of om dit automatisch in te stellen. Zo heeft apple ervoor gezorgd dat het systeem tussen zonsondergang en zonsopgang in de donkere modus actief is. Overdag ga je dus gewoon aan de haal met de “normale” variant.

iOS 13 gaat volgende maand in publieke beta en zal rond de herfst van dit jaar officieel uitrollen voor alle gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple’s Dark Mode in iOS 13: zo ziet het eruit!
Sluiten