Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 14 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple sluit deal met maker van Blade Runner 2049 en the Man in the High Castle

Apple timmert aan de weg om streamingsdienst Apple TV+ uit te bereiden. Het bedrijf heeft een deal gesloten Ridley Scott.

Waarschijnlijk doet de naam van Ridley Scott niet meteen een belletje rinkelen. Toch heeft hij een grote staat van dienst. Hij is met zijn bedrijf Scott Free Productions al 25 jaar een gezicht in Hollywood. In het verleden was zijn bedrijd betrokken bij films en series als Blade Runner 2049, The Good Wife, The Martian, The man in The High Castle en The Terror. In al die jaren is zijn bedrijf genomineerd voor 100 Emmy nominaties waarvan er 22 in de wacht werden gesleept. Ook is Scott Free Productions 28 keer genomineerd voor een Golden Globe voor hun tv-projecten.

Het eerste recht van aankoop

Ridley Scott heeft nu een speciale deal met Apple gesloten. Het bedrijf gaat de aankomende tijd verschillende project ontwikkelen waarbij Apple de eerste optie krijgt om de film of serie aan te schaffen. Scott en andere medewerkers van het project worden de excutive producers van verschillende projecten voor de streamingdienst. Scott is overigens ook geen onbekende voor het techbedrijf. Hij maakte in het verleden de beroemde ‘1984’-reclame voor het bedrijf. Aan welke series en films hij voor de streamingsdienst gaat maken is op dit moment nog onbekend.

Apple zet vol in op streaming

Het aantrekken van Scott past in het patroon van Apple van de laatste tijd. Het bedrijf zet flink in op Apple TV+ en heeft daarvoor al verschillende grote namen uit de film en televisiewereld gecontracteerd. Gisteren strikte het bedrijf nog Sofia Coppola, de prijswinnende regisseur van Lost in Translation. Voor Apple TV+ gaat ze een productie maken van het boek The Custom of the Country.

Apple TV+ bestaat nu zes maanden. Wil je weten of het voor jou waard is om een abonnement op de dienst van Apple te nemen? Wij zochten het al voor je uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple sluit deal met maker van Blade Runner 2049 en the Man in the High Castle
Sluiten