Ilona Braam
Ilona Braam Uncategorized 24 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Move over AirPods 2: echte draadloze Powerbeats oordopjes komen eraan

Apple is de laatste tijd lekker bezig met het aankondigen van allerlei nieuwe goodies. Eerst waren nieuwe iPads en een iMac 2019 aan de beurt en vervolgens werden we verrast met de aankondiging van nieuwe AirPods 2. De eerste set AirPods werden in 2016 geïntroduceerd en in datzelfde jaar kwam Apple ook met de Powerbeats3 Wireless oordopjes. Nu lijkt het erop dat ook de Powerbeats oortjes toe zijn aan een update en volgens een bericht van CNET kunnen we volgende maand al een echte draadloze Powerbeats verwachten.

Draadloze Powerbeats met hands-free Siri

Hoewel de Powerbeats3 Wireless oordopjes “wireless” in de naam hebben, zijn beide oortjes nog steeds aan elkaar verbonden met een draad. Volgens het CNET rapport zou Apple echter bezig zijn met Powerbeats oordopjes zonder enig draad. Deze nieuwe oordopjes zouden net zoals de Powerbeats3 uitgerust zijn met Apple tech. Met name de nieuwe H1 chip en ondersteuning voor hands-free Siri zouden van de partij zijn.

Powerbeats oordopjes

AirPods vs. Powerbeats oordopjes

In eerste instantie lijkt het er misschien op dat Apple met de Powerbeats-lijn tegen zichzelf aan het concurreren is. De twee merken worden echter over het algemeen door verschillende gebruikers ingezet. Hoewel de AirPods prima zijn om een workout mee te doen, zijn de Powerbeats oordopjes toch wat lekkerder als je echt zwaar gaat sporten. Zit blijven net wat steviger zitten in je oor en zijn bestand tegen zweet. Je zou dus kunnen zeggen dat Powerbeats meer gericht is op sportieve mensen, terwijl de AirPods meer bedoeld zijn om lekker van je muziek te genieten en af en toe licht te sporten.

Powerbeats oordopjes

Hoe duur de nieuwe oordopjes precies gaan worden is nog de vraag. De huidige Powerbeats3 kun je kopen voor 199,95 euro. Het lijkt logisch dat de nieuwe versie iets duurder zal worden, maar we zullen gewoon nog even moeten afwachten. Volgens de berichten worden de oordopjes in April onthuld en in de tussentijd kunnen we ons richten op Apple’s nieuwe video streamingdienst. Deze blijkt uiteindelijk toch geen Netflix-killer te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Move over AirPods 2: echte draadloze Powerbeats oordopjes komen eraan
Sluiten