Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 8 aug 2018

Vijf opvallende Apple easter eggs in Pixar films

Als je van Pixar films houdt, zal het je niet zijn ontgaan dat er behoorlijk wat easter eggs in de animatiefilms zitten. De meeste verwijzingen zijn uiteraard naar andere Pixar films, maar ook Apple komt geregeld tussen de poppetjes voor. Zo gek is dat eigenlijk niet, aangezien Steve Jobs een behoorlijke tijd de eigenaar en CEO van Pixar is geweest. De referenties zouden een knipoog zijn naar de voormalige Apple hoofdman. Dit zijn vijf van de meest opvallende verwijzingen naar Apple in de animatiefilms van Pixar.

Apple EVE

In de film Wall-E vindt een afgedankt robotje ware liefde met de strak uitziende robot EVE. EVE ziet er dusdanig strak uit, dat ze zelfs wel door Apple ontworpen had kunnen worden. Dat blijkt ook precies de bedoeling te zijn geweest van de designers. Wall-E director Andrew Stanton gaf in een interview met CNN Money in 2008 toe dat EVE ook ontworpen is om eruit te zien als een Apple product. Jony Ive, Chief Design Officer bij Apple, zou zelfs even bij Pixar zijn langs gewipt om advies te geven.

EVE Pixar

Macintosh in het land der doden

Ook in de film Coco zien we een duidelijke Apple referentie voorbijkomen. Mamá Imelda is namelijk in het land der doden en wil graag een tripje maken om haar familie te bezoeken. Ze mag het land der doden helaas niet verlaten en een behulpzame secretaresse helpt haar om erachter te komen waarom dat zo is. Dit doet ze door te checken op haar Apple computer. Volgens Pixar Wikia is het apparaat waarschijnlijk Apple’s oudste computermodel, de Macintosh 128K, welke in 1984 werd gelanceerd. Toch fijn dat ze nog zelfs in het land der doden kunnen pielen met een Mac.

Coco Macintosh

Monsterlijke advertentie

Ook in Monsters, Inc komt Apple even voorbij. Hier zien we de referentie naar de iPhonemaker op de achterkant van een magazine. Wanneer Mike Wazowski op een gegeven moment blij is met zijn succesvolle bedrijfje met Sulley, houdt hij een tijdschrift omhoog en op de achterkant kun je dan een advertentie zien voor wat op soort computer lijkt. De slogan is “Scare Different”, wat wel erg aan Apple’s slogan “Think Different” doet denken.

Monsters INC Scare Different

Gesponsorde raceauto

In Cars komt Apple weer voorbij als een sponsor van één van de raceteams. Tijdens het racen, zie je een witte auto voorbij komen met het nummer 84 en overduidelijk het Apple logo op de motorkap. Toevallig is de naam van de desbetreffende auto ook Mac iCar. En waarom het getal 84? 1984 is zoals hierboven al vermeld het jaar dat de allereerste Apple computer op de markt verscheen: de Macintosh 128K, die ze in het land der doden nog gebruiken.

Cars Mac iCar

iPhone app designende auto

Ook in Cars 2 komt Apple weer voor. Deze keer zien we geen duidelijke appel op een auto, maar hebben we het autootje Holley Shiftwell. Deze is een geheim agent, welke Finn McMissile helpt met zijn missies. Als geheim agent kun je natuurlijk niet vertellen wie je echt bent en heb je een andere identiteit nodig. In de film legt Finn McMissile uit dat Shiftwell’s zogenaamde identiteit een iPhone app designer is. We hebben de autootjes echter nog niet met een iPhone zien langsrijden.

Niet alleen Pixar houdt zich bezig met animatiefilms, maar ook Netflix heeft er een paar in de aanbieding. Binnenkort kunnen we bijvoorbeeld gaan genieten van een heuse Ingress animatieserie van de ontwikkelaar van Pokémon Go.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mashable

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf opvallende Apple easter eggs in Pixar films
Sluiten