Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple maakt (stiekem) einde aan veelbesproken betaalde dienst

Apple biedt klanten, die een gloednieuwe MacBook of Mac hebben gekocht, hulp aan bij het overzetten van bestanden. Wie al zijn data van de ene computer naar de andere wil hebben, kan dit dus laten doen in de Apple Store. Echter ging hier altijd een bedrag van €99 mee gepaard. Tot nu. 

Apple maakt einde aan betaalde dienst

Mensen die een gloednieuwe MacBook aanschaffen weten als geen ander dat dit een aanzienlijk investering is. De laptops, of desktops, van Apple zijn alles behalve goedkoop. Hierbij zou je dus ook een goed stukje service verwachten. Iets wat je misschien wel krijgt bij Apple, maar niet wanneer je de data van de ene laptop naar de andere wil hebben. Het was mogelijk om dit te laten doen in de Apple Store, maar daarbij moest je nog wel even €99 aftikken. Een stukje (betaalde) dienstverlening dat een metamorfose ondergaat.

Zonder het ook maar enigszins te melden heeft Apple een einde gemaakt aan de betaalde dienst. Althans, voor een deel dan. Het bedrijf zet in de winkels nog met alle liefde je data over van een oude Mac naar een nieuwe, maar zal hier vanaf nu geen geld meer voor vragen. Kortom: het is een dienstverlening die je er anno 2019 gewoon bij krijgt. En waar dit wellicht klinkt als goed nieuws, is dit wat ons betreft niet meer dan normaal. Zeker voor het geld wat de computers en laptops van de producent uit Cupertino over de toonbank vliegen.

Apple Data Migration dienst einde Apple Store

De website TidBITS kwam als eerst achter het nieuws en meldt dat het nieuwe beleid al vanaf 2 april 2019 van kracht is. Wie dus zijn of haar gegevens graag door iemand van Apple over wil zetten, kan dit dus nu geheel gratis laten doen. Al is het overzetten van je data anno 2019 dusdanig makkelijk geworden, bijvoorbeeld door iCloud, dat het bijna niet meer nodig is om er gebruik van te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple maakt (stiekem) einde aan veelbesproken betaalde dienst
Sluiten