Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 5 dec 2019

Apple erkent afsluitprobleem van 13-inch MacBook Pro’s uit 2019

Apple heeft erkend dat sommige 13-inch MacBook Pro-modellen last hebben van willekeurige afsluitmomenten. Mogelijk is er een oplossing. Apple heeft namelijk uitgelegd hoe je kunt voorkomen dat dat gebeurt. Maar of de oplossing voor iedereen werkt, is niet zeker.

Gebruikers van de 13-inch MacBook Pro hebben last van willekeurige afsluitmomenten. Op een supportpagina op de website van Apple heeft het bedrijf het probleem erkend en legt daar ook op uit hoe je het probleem mogelijk oplossen kunt. Het betreft het model met de Touch Bar en de twee Thunderbolt 3- en usb-c-poorten. Andere modellen zouden hier geen last van moeten hebben.

Apple heeft problemen met 13-inch MacBook Pro

Op de ondersteuningspagina van Apple staat dat gebruikers, die het probleem tegenkomen, het energievermogen van de accu van de MacBook Pro ergens vlak onder de negentig procent moeten krijgen. Vervolgens dien je de stekker erbij te pakken en die aan te sluiten. Het is nu zaak dat je alle applicaties afsluit en de klep sluit. Zodoende zal de laptop automatisch in de slaapstand gaan.

Klik/tap voor groter.

Dan komt het meest vervelende: je moet namelijk de 13-inch MacBook Pro voor tenminste acht uur lang op deze manier ongestoord laten staan. Je kunt je laptop dus niet gebruiken. Mocht je dus dit probleem tegenkomen op je 13-inch Pro, dan raden we aan de oplossing in de avond uit te proberen, zodat je zelfs minimaal last hebt van het feit dat je je eigen apparatuur niet kunt gebruiken.

Ook raadt Apple natuurlijk aan de meest recente software op je laptop te zetten, waardoor de indruk nu leeft dat het probleem ook in de software kan zitten. Mocht je hierna toch nog last hebben van dezelfde problemen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf.

Onlangs kondigde Apple ook de 16-inch Macbook Pro aan. Vooralsnog lijken de problemen die versie van de laptop niet bereikt te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple erkent afsluitprobleem van 13-inch MacBook Pro’s uit 2019
Sluiten