Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 sep 2018

Apple’s iPhone-event op 12 september: dit gaat er onthuld worden

Over een paar dagen barst Apple‘s belangrijkste jaarlijkse event los: op 12 september worden de nieuwe iPhones onthuld! We gaan naast drie nieuwe iPhones ook met andere updates en gadgets kennis maken. We zetten de verwachte onthullingen voor je op een rijtje.

Wanneer, hoe en waar?

Het evenement vindt plaats in het Steve Jobs Theater. Het theater staat in Apple’s gloednieuwe hoofdkantoor, Apple Park. Om 19:00 Nederlandse tijd gaat de keynote van start, op woensdag 12 september.

Tegen die tijd worden de officiële streams ook bekend gemaakt, waardoor je de onthullingen live kunt volgen achter je laptop, smartphone of Apple TV. Meestal duren de keynotes van de techgigant maar liefst twee uur, dus zorg dat je goed voorbereid bent.

Steve Jobs theater

Nieuwe iPhones voor 2018

Een ding weten we zeker, na meer dan tien jaar aan iPhones: op 12 september gaat Tim Cook nieuwe iPhones onthullen. Dit jaar staan naar verluidt drie toestellen op het programma.

Ten eerste hebben we de iPhone 9, een budgettoestel met een 6.1-inch LCD-scherm. Verder kun je rekenen op de 5.8-inch OLED-opvolger van de iPhone X, de iPhone XS. Ook komt er een grotere uitvoering van dat toestel, de iPhone XS Max. Dat wordt de grootste iPhone ooit met een 6.5-inch scherm.

Alle drie de modellen zijn uitgerust met een notch en dus Face ID. Apple stapt vanaf dit jaar dus helemaal van Touch ID af. Onder de motorkap van de iPhone XS en iPhone XS Max vind je de A12, een chip die volgens analisten twee jaar op de Android-concurrentie voorloopt.

iPhone 2018, iPhone XS en iPhone XS Plus?
Mockups, met nog de oude namen

Ook een zekerheidje: Apple Watch 4

We zijn er ook zeker van dat de fabrikant een nieuwe wearable gaat onthullen, de Apple Watch Series 4. Het wordt een interessante generatie, omdat de smartwatch een flinke upgrade qua design krijgt. De schermranden worden er namelijk een stuk dunner op, en daarmee het scherm groter.

Daarmee krijgt de wearable voor het eerst sinds eind 2015 een design-upgrade. Naar verluidt blijven de bandjes van de vorige drie generaties gewoon compatibel met de Apple Watch 4. Gelukkig maar!

Apple Watch Series 4

iOS 12 releasedatum

We hebben al uitgebreid kennis kunnen maken met iOS 12, de update die naar iedere iPhone of iPad komt die nu op iOS 11 draait. We hebben in ons speciale mega-overzicht alle nieuwe features en verbeteringen voor je uitgelicht.

Op 12 september gaan we ontdekken wanneer de update eindelijk naar iedereen uitgerold gaat worden. Ook zal Cook vast en zeker een aantal nieuwe features uit gaan lichten.

Siri Shortcuts iOS 12

Eindelijk AirPower

Apple onthulde eind vorig jaar al de 3-in-1 AirPower. Dat is een oplader waarmee je draadloos gadgets op kunt laden, waaronder de Apple Watch en nieuwere iPhones. Voorlopig moesten consumenten het echter met opladers van derde partijen doen. De AirPower werd namelijk flink uitgesteld.

Volgens geruchten kwam dat door oververhitting en productieproblemen, maar dat blijft speculatie. Hoe dan ook wijst alles erop dat Apple de komende maand eindelijk zijn langverwachte accessoire gaat lanceren. Een tweede kans dus. Wij zijn vooral benieuwd naar het prijskaartje.

Airpower

AirPods 2?

Apple‘s AirPods zijn een groot succes, en terecht. De manier waarop de oordopjes koppelen met je gadgets is ronduit briljant. Toch is het na twee jaar wel tijd voor een upgrade, in de vorm van de Apple AirPods 2.

Naar verwachting kun je de opvolgers draadloos opladen, en is de accuduur ook sterk verbeterd. De W2-chip is een stuk krachtiger en werkt naar verluidt zelfs met Bluetooth 5. Nu er ook geruchten de ronde doen over een nieuwe generatie voor eind 2019 met noise-cancelling, kan het echter ook zomaar het geval zijn dat Apple nog een jaartje overslaat.

AirPods

iPad Pro met Face ID

Ook de iPad Pro is aan vernieuwing toe. Het model uit 2017 is zeker krachtig genoeg, maar heeft niet recente innovaties zoals Face ID en dunnere schermranden meegekregen. Hoog tijd voor een opvolger dus!

Die gaat er naar verluidt dan ook komen in de vorm van de 12.9-inch iPad Pro 2018. De grote vraag is dan ook niet zo zeer of de nieuwe iPad er komt, maar wanneer ie komt. Het zou zomaar kunnen dat Apple zijn nieuwe tablet bewaart voor een klein event in oktober. Het event van 12 september zit immers al propvol.

ipad Pro 2018

Nieuwe Macs? Nope!

Zit je te wachten op een upgrade voor je iMac, MacBook Air of Mac mini? Dan hoef je niet per se klaar te gaan zitten op 12 september. Nieuwe Macs worden zelden tegelijkertijd met nieuwe iPhones onthuld.

Wel is het duidelijk dat er nieuwe Macs aankomen, dus wees niet getreurd. Waarschijnlijk komt er in oktober nog een event, waar ook de nieuwe iPad Pro 2018 getoond zal worden. Op het gebied van Macs is er in ieder geval een hoop om naar uit te kijken: een nieuwe MacBook Air, iMacs en zelfs een Mac mini!

Macbook 12 inch
Reageer op artikel:
Apple’s iPhone-event op 12 september: dit gaat er onthuld worden
Sluiten