Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 6 september 2017

iPhones en meer: dit gaat Apple allemaal aankondigen op 12 september

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat Apple op 12 september tijdens een conferentie de nieuwe iPhone zal presenteren. Er doen veel wilde verhalen de ronde over dit event waar de iPhone wellicht niet het enige product is dat de techgigant zal introduceren. Spannond! We hebben een handig overzicht gemaakt van wat je waarschijnlijk 12 september allemaal kunt verwachten.

De nieuwe iPhones

Mocht je aan het wachten zijn op de nieuwste iPhone, dan is het de vraag welke iPhone je bedoelt. Apple zal op 12 september volgens geruchten niet één, maar drie verschillende nieuwe smartphones presenteren: de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en iPhone 8.

Ondanks dat over de naam van deze laatste nog niks definitief en officieel bekend is gemaakt, is dit waarschijnlijk de iPhone die is gemaakt ter ere van het tien jarig jubileum van deze smartphone. Voor de specificaties van de iPhone 8, iPhone X of iPhone Decade Edition, moeten we dus echt nog een weekje geduld hebben.

Apple

Naast dat het toestel mogelijk een compleet anders uiterlijk krijgt dan zijn voorganger, krijgt de nieuwe telefoon waarschijnlijk ook een OLED-scherm. De fysieke home-button zal verdwijnen en de TouchID moet plaatsmaken voor gezichtsherkenning.

Het was al bekend dat de nieuwe iPhone niet goedkoop zal worden. Niet dat we dat hadden verwacht.. Het nieuwe toestel zal zeker meer dan 1000 euro gaan kosten.

Nieuwe Apple Watch: Apple Watch Series 3

De verwachting is dat de techgigant op 12 september niet alleen telefoons gaat presenteren. De volgende generatie van de Apple Watch ligt namelijk ook op de plank. Naar verluidt zal de nieuwe smartwatch er niet heel anders uit gaan zien als de bestaande modellen, maar de vernieuwingen zitten hem in de details.

De Apple Watch Series 3 zal waarschijnlijk onder andere ondersteuning hebben voor 4G LTE. Hierdoor wordt de aanwezigheid van en iPhone overbodig. Er zijn al een aantal Android smartwatches op de markt die deze functie al hebben. De prijs van de nieuwe smartwatch zal waarschijnlijk niet zo veel verschillen van de oudere modellen met een startbedrag vanaf rond de 270 euro.

Apple

4K Apple TV

Apple is al een tijdje op zoek naar een vervolg voor Apple TV. Daarom lijkt het er op dat de Amerikaanse fabrikant op 12 september ook een 4K televisie zal presenteren. Dit zal de eerste tv worden met tvOS 11.0 er op, Apple’s software speciaal voor televisies.

De 4K Apple TV heeft misschien nog meer speciale features. Denk bijvoorbeeld aan een grotere harde schijf en een snellere processor.

iOS 11

De release van iOS 11 is een van de producten waarvan we eigenlijk helemaal zeker zijn dat ze op de conferentie van het techbedrijf gepresenteerd zullen worden. De nieuwe software is al beschikbaar in beta-versie sinds het begin van de zomer, maar zal straks vast met extra iPhone 8-specifieke features uit komen.

Apple

HomePod

Apple heeft de wereld al een sneak-preview gegeven van de HomePod. De HomePod is te verbinden met Apple‘s spraakassistent Siri en is een concurrent van de Google Home en Amazon Echo. In juni meldde Apple dat we meer van dit apparaat gaan zien in december, maar het zal ons niks verbazen dat op het Apple-feestje op 12 september deze HomePod ook verschijnt.

Er is nog niet zo veel bekend over de HomePod, behalve het volgende: Aan de onderkant is het apparaat uitgerust met 7 tweeters, welke rondom het apparaat zijn geplaatst. Elke tweeter is voorzien van een eigen driver, welke audio beams produceert. Net als de iPhone 6 is de speaker uitgerust met Apple’s A8 chip. Dit zorgt voor dynamische modeling en automatische bass-equalization mogelijkheden.

AirPods 2

Sinds Apple afscheid heeft genomen van de headphone jack bij de introductie van de iPhone 7 is het zaak dat ze hun draadloze oortjes wel blijven updaten. Niet iedereen is blij met de AirPods die via Bluetooth werken, maar dat weerhoudt Apple er niet van om een nieuw paar te ontwikkelen.

Het zou dus maar zo kunnen dat op de conferentie van de techgigant bekend wordt gemaakt dat Apple werkt aan de tweede versie van de AirPods. Welke features die kunnen hebben? Wat dacht je van een hartslagmeter en verbeterd geluid?

Apple

Ondanks dat er al veel speculatie en verwachtingen over wat voor moois er op 12 september gepresenteerd zal worden, hopen we alsnog verrast te worden. We zijn benieuwd! Al het laatste nieuws over de vermeende iPhone X op de voet volgen? Houd dan deze pagina goed in de gaten.

Reageer op artikel:
iPhones en meer: dit gaat Apple allemaal aankondigen op 12 september
Sluiten