Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 okt 2018

Officieel: Apple iPad Pro en Mac Event 30 oktober in New York

Het is officieel! Apple heeft zojuist uitnodigingen verstuurd voor een special event in New York. Op 30 oktober 2018 zal Tim Cook wederom het podium betreden om nieuwe producten zoals een nieuwe iPad Pro, opvolger van MacBook Air, 12-inch MacBook, en meer aan te kondigen. Apple zegt in de uitnodiging: “There’s more in the making!”

Apple organiseert het event in de Howard Gilman Opera House, bij de Brooklyn Academy of Music. Een statige plaats die bol staat van de creativiteit. Verwacht dus vooral aankondigingen van producten die door creatieve professionals gebruikt worden.

Apple Event New York: 15:00 uur Nederlandse tijd

Normaal beginnen Apple-events om 19:00 uur, maar omdat het nu in New York en niet Californië is, start het om 15:00 uur Nederlandse tijd. Er is namelijk een tijdsverschil tussen de verschillende kusten in de VS. Dit zal tevens het eerste Apple-event zijn waar OMT live aanwezig is. We zijn namelijk door Apple uitgenodigd.

Wat kun je verwachten?

Zoals Apple zelf al zegt, zijn er nog een boel producten die aangekondigd moeten worden. iPad Pro 2018 met Face ID (en USB-C?) bijvoorbeeld. Apple’s professionele tablet is namelijk aan vernieuwing toe. Het huidige model stamt uit juni 2017 en is nog wel krachtig genoeg, maar beschikt niet over Apple’s nieuwste A12-chip en Face ID. De iPad Pro 2018 moet dat wel krijgen. Er gaan de laatste tijd weer veel geruchten, waaronder de komst van USB-C en betere ondersteuning voor externe schermen. (Zie ook → iPad Pro 2018: de meest actuele verwachtingen)

Een andere aankondiging waar naar uit gekeken wordt, is een opvolger van de MacBook Air. Apple’s goedkoopste laptop heeft sinds 2015 geen echte vernieuwing meer heeft gehad. Of een compleet nieuwe MacBook de MacBook Air opvolgt, of er een MacBook Air 2018 komt, is nog onduidelijk. We weten wel dat Apple de nieuwe laptop waarschijnlijk gaat voorzien van een Retina-scherm en een nieuwe Intel-chip uit de generatie ‘Intel Kaby Lake Refresh’. Concreet betekent 4 in plaats van 2 cores in de laptop. Dat gaat voor de nodige extra snelheid zorgen. Naast de prestaties zal ook de prijs naar verwachting wat omhoog gaan. (Zie ook → MacBook Air 2018: specs, release en alle verwachtingen op een rij)

Officieel: Apple iPad Pro en Mac Event 30 oktober in New York

Deze twee producnten zullen ongetwijfeld de show stelen, maar stiekem hopen we op meer. Een nieuwe Mac Mini? AirPods 2? iMac 2018? Of eindelijk een verlossend woord over AirPower… het kan op 30 oktober gebeuren. (Zie ook → Deze Apple-producten verwachten we nog in 2018)

Reageer op artikel:
Officieel: Apple iPad Pro en Mac Event 30 oktober in New York
Sluiten