Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 okt 2018

Nieuwe Macs: Komt er dit jaar nog een Apple event?

Het is alweer een maand geleden dat Tim Cook in het Steve Jobs Theatre de iPhone Xs, iPhone Xs Max en de Apple Watch Series 4 onthulde. Er zit echter nog meer in de pijplijn van de techgigant. De grote vraag is: komt er nog een Apple event dit jaar?

Komt er nog een Apple event in 2018?

Als we de geruchten moeten geloven, is het antwoord een volmondig ja. Sterker nog, alles wijst erop dat het event nog in oktober plaats gaat vinden. In de afgelopen acht jaar heeft het bedrijf zes keer een presentatie gehouden in oktober.

Al die zes keren stond de Mac centraal, behalve in 2011. Toen onthulde Apple de iPhone 4S, het officiële debuut van Siri. Dat kun je echter geen losse keynote noemen, omdat het eerder een verlaat iPhone event was.

Lading aan nieuwe Macs

Er is in ieder geval genoeg om te onthullen, want er zit een hoop nieuwe hardware in de pijplijn. Denk aan de compleet vernieuwde iMac, een nieuwe Mac Mini, een upgrade voor de MacBook en een compleet redesign van de MacBook Air. Allemaal verwaarloosde productlijnen die een upgrade nodig hebben om competitief te blijven.

Daarnaast weten we al een tijdje dat er een nieuwe iPad aan komt. Het nieuwe model heeft niet alleen dunnere schermranden, maar vervangt ook Touch ID met Face ID. Daarnaast houden we de stille hoop dat de AirPower alsnog zijn debuut gaat maken.

De geplaagde accessoire werd vorig jaar al onthuld, maar technische problemen zorgden ervoor dat het product anno oktober nog steeds niet in de schappen ligt. Hier lees je hoe het zo mis heeft kunnen gaan.

Het is dus bijna zeker dat er nog deze maand een event komt, zeker als je naar de voorgaande jaren kijkt. Wanneer je rekening houdt met die patronen, komen de volgende data in aanmerking voor het Mac-event:

  • Dinsdag 16 of 23 oktober
  • Woensdag 17 of 24 oktober
  • Donderdag 18 of 25 oktober

Normaliter nodigt Apple de pers meestal 7 of 8 dagen van te voren uit, dus zeer binnenkort horen we waarschijnlijk meer!

🚨Check ook: Check hier of jouw Facebook-account is gehackt ⚠︎

Apple events oktober
Reageer op artikel:
Nieuwe Macs: Komt er dit jaar nog een Apple event?
Sluiten