Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple erkent MacBook probleem eindelijk en biedt excuses aan

Ontevreden MacBook gebruikers: ze zijn er de laatste jaren genoeg. Het is inmiddels vier jaar geleden dat Apple de laptops heeft voorzien van een nieuwe toetsenbord technologie, die voor veel hoofdpijn en frustratie heeft gezorgd bij gebruikers. Het grootste probleem werd eerder nog niet erkent door Apple, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De producent uit Cupertino biedt excuses aan. 

Apple erkent eindelijk groot MacBook probleem

De producent uit Cupertino heeft het grootste MacBook probleem, namelijk het zogeheten “Butterfly” toetsenbord, eindelijk erkent en besproken. Veel gebruikers hebben in de afgelopen jaren te maken gehad met een niet, of minder, functionerend toetsenbord. Volgens Apple gaat het slechts om een aantal gebruikers, maar dat valt te betwijfelen. Maar hoe je het ook went of keert: excuses zijn eindelijk gemaakt.

Het “butterfly” mechanisme was bedoelt om MacBooks nog dunner te maken dan ze al waren. Dit deed Apple door de hoogte van de toetsen te verlagen, zonder de comfort aan te tasten. Voor het grootste deel is dat precies waar het verantwoordelijk voor is, maar de bijkomende problemen lijken groter dan verwacht. Wanneer er stof of vuiligheid in het toetsenbord terecht komt, gaat het helemaal mis. Het gehele toetsenbord stopt met werken of bepaalde toesten doen niet meer waar ze voor bedoelt zijn. Het is een probleem dat zelfs dusdanig groot is, dat Apple er een rechtszaak aan overgehouden heeft.

Apple MacBook probleem

Echter leek een erkenning van Apple uit te blijven. Tot nu dan. In een gesprek met de Wall Street Journal heeft een woordvoerder van de producent toegegeven dat het probleem wel degelijk aanwezig is. In een reactie zegt hij:

En waar deze reactie misschien als een simpele reactie klinkt, is dit de meeste erkenning die Apple publiekelijk heeft gegeven. Uiteraard zal het bedrijf zichzelf niet zijn als er wel een grote “maar” aan het hele verhaal werd gehangen. Volgens de woordvoerder is de grote meerderheid voorzien van een positieve gebruikerservaring. Iets wat door de vele klachten op het internet, en de rechtszaken, direct wordt tegengesproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple erkent MacBook probleem eindelijk en biedt excuses aan
Sluiten