Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 5 jun 2019

Sign in with Apple: zo werkt het Google en Facebook login alternatief!

Tijdens WWDC19 haakte Apple, naast alle softwarematige aankondigingen, ook in op een van de meest besproken onderwerpen van het moment: Privacy. Waar je in iOS vaak inlogt met Facebook of Google, gaat de producent uit Cupertino daar binnenkort verandering in brengen. Maakt kennis met Sign in with Apple!

Sign in with Apple: zo werkt de Google en Facebook alternatief

Apple heeft zich ook tijdens WWDC19 gericht op privacy. Anno 2019 is het onderwerp bijna het gesprek van de dag te noemen in de digitale wereld en de producent uit Cupertino haakt er wat dat betreft goed op in. Zo introduceerde het de nieuwe Sign in with Apple feature, waarmee inloggen veiliger wordt dan ooit. Althans, dat is wat de producent beweert. De manier van inloggen moet als alternatief gelden voor de Google en Facebook logins die nu gehanteerd worden in iOS. Maar hoe werkt het nu precies?

Sign in with Apple

Wanneer een gebruiker zich aanmeldt met de Sign in with Apple feature, bepaalt hij zelf welke informatie er met de ontwikkelaar gedeeld gaat worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je e-mailadres beschikbaar te stellen, maar niet gegevens zoals je naam of profielfoto te delen. Maar je instelling geldt niet direct voor alle applicaties, maar voor slechts 1 app. Wil jij dus dat Facebook bijvoorbeeld minder informatie krijgt dan Twitter, is dat mogelijk.

Verder dan dat

Maar het gaat verder dan dat. Door het nieuwe mechanisme dat Apple gebouwd heeft, wordt er gezorgd dat je daadwerkelijk e-mailadres niet zichtbaar is voor apps of websites. Maak jij dus een account aan bij Flipboard, zal het bedrijf achter deze applicatie nooit je persoonlijke e-mailadres vinden. Althans, als jij ervoor kiest om een alias te gebruiken. Deze wordt door Apple zelf gemaakt en is uniek voor iedere app of website. Dat is handig, want wanneer je klaar bent met een platform is het super simpel om er helemaal vanaf te komen. Je verwijdert gewoon het alias-adres en klaar is kees.

Sign in with Apple WWDC19

Applicaties die draaien onder iOS 13 of maxOS 10.15 kunnen binnenkort aan de haal gaan met deze feature. Apple zelf zal wat dat betreft de feature beschikbaar maken voor het web. Kortom: meer privacy op het web voor jou, dankzij Apple!

Reageer op artikel:
Sign in with Apple: zo werkt het Google en Facebook login alternatief!
Sluiten