Apple

Mark Hofman
Mark Hofman Tech 30 jan 2019

14-jarige waarschuwde Apple voor FaceTime bug

Apple trok gister de stekker uit Group FaceTime vanwege een desastreuze bug, waardoor spionage mogelijk was via de dienst. Maar waar de producent zelf leek te schrikken van de fout, was er een 14-jarige jongen die het al een week doorhad. Echter leek Apple Support zijn ontdekking alles behalve serieus te nemen.

14-jarige waarschuw Apple voor FaceTime

Het internet stond gisteren in vuur en vlam vanwege een grote FaceTime bug. Door een persoon via de nieuwe Group-functie te bellen was het mogelijk om de ontvanger van de oproep af te luisteren, zonder dat de persoon het doorhad. Echter bleef het niet bij audio, aangezien de persoon in kwestie ook via de selfiecamera te bespioneren was. Iets waar de 14-jarige Grant Thompson allang achter was gekomen.

Het verhaal van Grant Thompson komt aan het licht dankzij de Wall Street Journal. De 14-jarige jongen uit Arizona (Amerika) kwam achter de bug en probeerde Apple vervolgens ook te waarschuwen. Samen met zijn moeder Michele heeft hij er een week lang alles aan gedaan om het probleem te melden bij Support. Maar dat process verliep, naar eigen zeggen, ontzettend moeizaam.

Apple nam het niet serieus

Grant ontdekte de FaceTime bug op 20 januari en probeert sindsdien de aandacht van Apple te trekken. Samen met zijn moeder plaatste hij berichten op Twitter en Facebook. Vervolgens werd er contact gezocht met de producent door middel van verschillende telefoontjes en een aantal faxes. De twee hebben dusdanig fanatiek gezocht dat ze achter Apple’s Security e-mail kwamen, maar ook hier gebeurde vervolgens niets. Het leek er sterk op dat de producent het probleem alles behalve serieus nam. Totdat de media gisteren lucht kreeg van de FaceTime fout.

Apple heeft sindsdien de Group-feature uitgeschakeld voor FaceTime en werkt aan een oplossing. De producent geeft normaal gesproken een gift voor ontwikkelaars die achter problemen komen, maar of Thompson wordt beloond voor zijn vondst is niet bekend.

Reageer op artikel:
14-jarige waarschuwde Apple voor FaceTime bug
Sluiten