Apple cancelt filmpremière vanwege misbruik beschuldiging

Naast dat Netflix weleens films produceert die een bioscoopvertoning krijgen, zou ook het voor Apple TV+ gemaakte The Banker op een festival in première gaan. Dit blijkt echter te zijn afgelast vanwege problemen rondom producer Bernard Garrett, die tevens de zoon is van de persoon waarop de film gebaseerd is.

The Hollywood Reporter liet gisteren weten dat Garrett door zijn twee halfzussen beschuldigd is van seksueel misbruik.

Première Apple TV+ film The Banker geannuleerd

The Banker stond in eerste instantie gepland als afsluitende film op het AFI Festival in Los Angeles, maar de vertoning werd op het laatste moment gecanceld. Ondanks dat Apple hiervoor geen exacte reden gaf werd wel het volgende statement naar buiten gebracht:

”We zijn de afgelopen week op de hoogte gebracht van enkele problemen rondom de film. Vandaar dat we er samen met de filmmakers in gaan duiken om te kijken wat de beste keuze is. The Banker zal hierdoor niet meer op het AFI Fest vertoond worden.”

Het verhaal achter The Banker gaat over een van de eerste Afro-Amerikaanse bankiers aller tijden. De hoofdrollen worden vertolkt door Samuel L. Jackson en Anthony Mackie. Deze laatste is met name bekend vanwege zijn rol als het Marvel personage Falcon.

Of de film later alsnog ergens op groot scherm vertoont gaat worden is nog niet bekend. We vermoedden dat The Banker nog steeds naar Apple TV+ komt, maar ook dat is momenteel nog niet zeker.

The Morning Show

Het is niet voor het eerst dat een door Apple gefinancierd filmproject in opspraak kwam. Zo was er eerder deze week een regisseuse die beweerde dat de negatieve reviews voor The Morning Show te danken waren aan mensen die iets persoonlijks tegen Apple hadden.

Ondanks de ietwat negatieve ontvangst van enkele Apple TV+ series zijn er maar liefst 4 titels waarvan nu al aangekondigd is dat ze een tweede seizoen krijgen.

Reageer op artikel:
Apple cancelt filmpremière vanwege misbruik beschuldiging
Sluiten