Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25/06/2018

Apple gaat MacBooks met keyboard-problemen gratis fixen

Sinds 2015 maakt Apple bij verschillende MacBooks gebruik van een butterfly switch systeem wanneer het op het keyboard aankomt. Daar kan stof en vuiligheid inkomen, waarna de kans aanwezig is dat bepaalde toetsen het niet meer doen of tijdens het tikken plakkerig aanvoelen. Dat wil je dus niet. Nadat er een rechtszaak is aangespannen en er een petitie verscheen, heeft Apple nu besloten om MacBooks met deze problemen gratis te fixen.

Apple gaat keyboard MacBooks gratis repareren

Speciaal hiervoor heeft Apple deze pagina geopend. Daarin geeft het bedrijf aan dat een klein percentage van MacBooks problemen kent met hun keyboard. Als voorbeelden geeft het bedrijf daarbij aan dat tekens zich herhalen, er niks op het beeld verschijnt, dat het plakkerig aanvoelt of gewoon geen effect heeft.

Macbook keyboard

Ook heeft het een overzicht van de verschillende modellen die onder deze garantie vallen. Als je wilt weten of jij zo’n MacBook hebt, dan moet je linksboven naar het Apple-logo gaan en daar naar Over deze Mac en dan zie je wat voor MacBook je hebt. Dit zijn de modellen die kans maken om gerepareerd te worden.

MacBook (Retina, 12-­inch, Early 2015)
MacBook (Retina, 12­-inch, Early 2016)
MacBook (Retina, 12-­inch, 2017)
MacBook Pro (13­-inch, 2016, Two Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (13-­inch, 2017, Two Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (13-­inch, 2016, Four Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (13-­inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (15-­inch, 2016)
MacBook Pro (15-­inch, 2017)

Als je een keyboard problemen hebt, dan moet je naar een Apple Store gaan of een Apple-partner. Daar wordt vastgesteld of jouw probleem onder de garantie valt en wat er mee gedaan wordt. Dit verlengd overigens niet de garantieperiode van de MacBook, maar dit probleem wordt tot vier jaar na de aankoopdatum vergoed. Als je dus een 2015-model hebt, dan kun je tot en met volgend jaar de Macbook gratis laten repareren.

Voor toekomstige modellen moet dit probleem tot het verleden behoren dankzij een nieuw patent dat Apple heeft aangevraagd.

Reageer op artikel:
Apple gaat MacBooks met keyboard-problemen gratis fixen
Sluiten